Bitumen dakbedekking aanbrengen of vervangen

 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
 • Garantie tot wel 15 jaar
 • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Laat jouw Bitumen dakbedekking vervangen door Daktechniek Smit

Tegenwoordig ligt bitumen bijna op alle platte daken van huizen en (bij-)gebouwen. Maar bitumen is niet alleen op platte daken toe te passen. Je ziet het ook al steeds vaker terugkomen bij hellingdaken.

Bitumen dakbedekking is al zo oud als de weg naar Rome. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Vroeger werd bitumen al ingezet in de scheepsbouw om schepen waterdicht te maken. Met dit in het achterhoofd willen wij u graag meenemen in de voordelen van het laten aanbrengen van bitumendakbedekking. Laat uw dak tijdig renoveren met bitumineuze dakbedekking om waterschade aan uw dakbeschot te voorkomen. Direct met een vakman in contact komen om uw bitumen dakbedekking te realiseren?

Gratis dakinspectie085 060 3520

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is een soort dakbedekkingsmateriaal dat bestaat uit aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. Maar ook hier zit de wetenschap niet stil. Al jarenlang wordt er naar een verbeterd product uit bitumen gezocht. Daar zijn de volgende varianten uit voortgekomen met allebei hun eigen unieke voordelen. Onderstaand per type bitumen de voordelen:

Bitumen dakbedekking APP

Staat voor Atactisch Polypropyleen. Deze stof is verwerkt in de bitumen dakbedekking en zorgt ervoor dat de bitumen een stuk elastischer wordt in verhouding tot de standaard variant bitumen.

 • Bestemd tegen hogere UV straling en daarmee uitermate geschikt voor daken gericht op het zuiden, die veel zonuren hebben
 • De bitumen is soepeler en buigzamer dan normaal, dit zorgt voor de perfecte toepassingsmogelijkheden op daken met afgeronde kanten
 • Weinig tot geen onderhoud, bitumen dakbedekking is vrijwel onderhoudsvrij, zeker wanneer je kiezelstenen toepast op het dak!

Bitumen dakbedekking SBS

Staat voor Styreen Butadieen Styreen. Hierbij hebben ze kunstmatig leer aan het bitumen toegevoegd wat een aantal grote voordelen met zich meebrengt.

 • De temperatuur schommelingen zijn makkelijker op te vangen, omdat het materiaal buigzamer en soepeler gemaakt wordt;
 • Grotere veerkracht van het bitumen materiaal. Dit zorgt voor een verkleining van de kans op lekkages;
 • Het toepassen van kiezelstenen bij bitumen SBS dakbedekking is dat het toepassen van kiezelstenen een vereiste is om de langste levensduur te kunnen garanderen.

Bitumen dakbedekking levensduur

Met het juiste onderhoud en de juiste omgang gaat bitumineuze dakbedekking jaren mee. Het is niet gek om te horen dat het dakleer tot wel 25 tot 30 jaar mee gaat.

Een langere levensduur is vrijwel te garanderen door kiezelstenen op uw bitumen dakbedekking toe te passen. Dit zorgt ervoor dat er minder snel lekkages kunnen ontstaan door de extra druk op het dak. De kiezelstenen zorgen er daarnaast voor dat de meeste Uv-straling al vroegtijdig wordt opgevangen of teruggekaatst.

Naast de voordelen voor de levensduur van uw bitumen dakbedekking levert dit ook nog eens het bijkomend voordeel dat het eraan bijdraagt om de warmte buitenshuis te houden in de zomer.

Wanneer bitumen dakbedekking vervangen?

Wanneer de bitumen dakbedekking poreus wordt of gaat scheuren, is het toe aan vervanging. Wacht hier niet te lang mee want dit kan zorgen voor problemen aan het dakbeschot en uiteindelijk lekkage veroorzaken aan uw meest kostbare bezit. Het is niet altijd nodig om uw dakbedekking te laten vervangen. De naden van de bitumen dakbedekking zijn makkelijk te repareren. Als u uw dak goed in de gaten houd kan u veel kosten voorkomen! Dakschade voorkomen en direct GRATIS een professional ernaar laten kijken? Neem direct contact op voor een advies of dakinspectie op maat.

Soorten dakbedekking plat dak

Er zijn een aantal verschillende oplossingen voor dakbedekking op een plat dak. We zullen de mogelijkheden betreffende dakbedekking bespreken en ons advies hierover geven voor een optimale bescherming van uw meest kostbare bezit. Uw huis! Ons Dak!

Dakbedekking EPDM

EPDM is een dunlaagje (1mm) rubber, dat aangebracht wordt als dakbedekking. Het is in eerste instantie een prima dakbedekking. Het kan tegen hoge Uv-straling en hoge temperaturen. Het grootste nadeel is echter het dunne laagje. Gaat er iemand per ongeluk (uit onwetendheid) op de EPDM-dakbedekking staan, dan is de kans al aannemelijk dat het lek is of gaat. Wij zien het tegenwoordig ook steeds vaker terug komen door poezen en vogel pootjes, die kleine plekjes trekken in het EPDM.

Dakbedekking PVC

Bij PVC dakbedekking is dit eigenlijk hetzelfde. Het is een prima dakbedekking, maar het is een te dunne laag wat aangebracht wordt op het dak. Dit zorgt snel voor scheurtjes in de dakbedekking wat op de langere termijn voor grote problemen kan gaan zorgen. Overigens heeft PVC wel een witte kleur waardoor u in de zomer de warmte makkelijker buiten het huis houd.

Dakbedekking Bitumen

Bitumen dakbedekking blijft dan ook onze absolute favoriet. Bij Bitumen dakbedekking wordt een 6 mm dikke laag aangebracht op het platte dak. De bitumen met leislag is wat ons betreft voor ieder plat dak de beste keus die. Door de hoge bestendigheid tegen Uv-stralingen en de rekbaarheid in het materiaal is het uitstekend voor elke locatie en ieder dak. Zo zien we bitumen ook steeds vaker terug komen op daken onder een schuine hoek en op vrijwel alle platte daken. Het ooit zo innovatieve EPDM wordt toch weer vervangen voor de oude vertrouwde bitumen dakbedekking.

Dakbedekking plat dak bitumen

Als het aan ons ligt, leggen we op alle platte daken bitumen dakbedekking. Door de vele voordelen en oude maar gouden vertrouwdheid van de dakbedekking staan wij altijd in voor bitumen. Met de 6 mm dikte van de bitumen is het ideaal voor dakbedekking met een lange levensduur. De prijs valt iets hoger uit, maar de kwaliteit en levensduur is niet te vergelijken met PVC of EPDM dakbedekking.

Bitumen dakbedekking met leislag

Leislag zijn korrels van leisteen, die aan de toplaag van de bitumen dakbedekking worden aangebracht. De korrels zorgen ervoor dat de bitumen nog beter beschermd wordt tegen Uv-straling, vocht en ook wordt het materiaal er steviger van. Zo geniet u de langste levensduur van uw dak en bespaard u op de kosten voor kiezelstenen.

Al met al, wilt u kiezen voor een oplossing voor de langere termijn? Dan is bitumineuze dakbedekking met leislag de beste oplossing!

Toch liever de kosten wat drukken? Kies dan de standaard bitumen dakbedekking. Het is dan wel van belang dat er kiezelstenen op de bitumen dakbedekking worden aangebracht om de lange levensduur te garanderen.

Aanbrengen bitumen dakbedekking?

Het aanbrengen van bitumen dakbedekking op de juiste manier is een vak apart. Het is niet alleen van belang dat de dakbedekking juist op maat wordt gemaakt. Maar vooral het juist aanbrengen is een vak apart. De onderlaag moet namelijk lang genoeg, maar zeker niet te lang verhit worden om goed te hechten. Bij te kort verhitten kan het bitumen los gaan laten. Bij harde wind kan deze er dan afwaaien. Om dit te voorkomen kunt u het aanbrengen van bitumen dakbedekking ook beter overlaten aan een specialist.

Een ander groot voordeel aan bitumen dakbedekking is dat het mogelijk is om de nieuwe bitumen dakbedekking over de bestaande bitumen dakbedekking heen aan te brengen. Zo brengt u een extra laag aan en bent u extra beschermd. Door de hoge kleefkracht van bitumen dakbedekking is het gemakkelijk om er overheen te branden. Gratis door een expert naar uw dakbedekking laten kijken? Boek direct vrijblijvend een dakinspectie en voorkom waterschade!

Voordelen van bitumen dakbedekking


Lange levensduur

De bitumen dakbedekking is de dakbedekking van de eeuw voor de langste levensduur.


Weinig onderhoud

Buiten het reinigen en het verwijderen van mos en bladeren is er vrijwel geen onderhoud aan bitumineuze dakbedekking.


Energiezuinig door bitumen dakbedekking

De bitumineuze dakbedekking zorgt voor extra isolatie van je huis. Voor een nog beter resultaat kan je er aanvullend kiezelstenen op lat


Geen rot- of insectenschade

De bitumineuze dakbedekking beschermd goed tegen rot en insectenschade en is goed te repareren op de lasnaden.


VCA gecertificeerd

Al onze werknemers zijn VCA gecertificeerd. Zo bent u verzekerd van een veilige werksituatie!

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Bitumen dakbedekking vervangen

 • Professionele dakdekker
 • Gratis dakinspectie
 • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
 • Foto's van huidige situatie op het dak
 • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
 • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520