Dakbeschot vervangen, voorkom ongewenste schade
Nokvorst renovatie

Dakbeschot vervangen

Voorkom ongewenste schade binnenhuis en vervang of repareer tijdig uw dakbeschot!

24/7 Support

Voor calamiteiten 24/7 bereikbaar en binnen 2 uur op locatie!

24/7 bereikbaar voor calamiteiten met uw dak. Wij zijn binnen 2 uur inzetbaar door heel Nederland voor noodreparaties aan uw dak.

8 Jaar kennis

Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder één dak!

Met meer dan 9 jaar vakmanschap is geen enkele uitdaging te groot! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in daktechniek.

Op al onze leveringen en diensten garantie tot wel 15 Jaar !

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en geven garantie tot wel 15 jaar! Op al onze diensten en leveringen.
Bitumen dakbedekking Daktechniek Smit
Dakbeschot vervangen en bitumen aanbrengen.

Dakbeschot

Dakbeschot de op één na laatste beschermlaag van uw meest kostbare bezit en de basis voor de dakbeddeking. We noemen het dan ook wel de dakbebording van uw woning. 

Het dakbeschot zijn de planken of platen waarop de panlatten voor uw dakpannen worden aangebracht. Tegenwoordig zien we alleen nog maar platen met isolatie materiaal terugkomen. Dit is natuurlijk ook niet gek want het biedt enorme voordelen. Zeker als het gaat om de stookkosten voor het verwarmen van uw huis. Al met al is het dakbeschot een van de belangrijkste onderdelen van uw huis. Het is dus ook belangrijk om hier goed zorg voor te dragen en rot aan uw dakbeschot te voorkomen. Vraag direct vrijblijvend een dakinspectie of offerte aan. 

Verrot dakbeschot vervangen voorkom lekkages
Verrot dakbeschot vervangen.

Dakbeschot vervangen

Is uw dakbeschot aan vervanging toe en is repareren geen optie meer? Dan bent u bij Daktechniek Smit aan het juiste adres. Wij kunnen uw complete dakbeschot professioneel vervangen en nieuwe dakbedekking aanbrengen indien gewenst.

Als u nieuw dakbeschot wil laten aanbrengen, dan is het verstandig om dakbeschot met isolatiemateriaal aan te brengen. Gemeentes bieden met enige regelmaat de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van je huis. Dit zorgt ervoor dat u een extra budget heeft en kan besparen op de kosten voor het dakbeschot. 

Dakbeschot vervangen of zelf vervangen?

Bent u handig en wilt u liever uw dakbeschot zelf vervangen, dat is mogelijk. Het is wel  belangrijk dat u dan rekening houdt met de hoogtes waarop u moet gaan werken. Bereid u zelf goed voor met het juiste gereedschappen en materiaal. 

Wij adviseren nooit om zelf het dak op te gaan!

Daktechniek Smit werkt uitsluitend met werknemers die zich aan de veiligheidsnormen houden, hiermee bekend zijn en meerdere jaren ervaring hebben. Wij schieten u graag te hulp! Vraag direct vrijblijvend een contactmoment aan.

Dakbeschot plat dak

Wanneer u het dakbeschot van uw platte dak wil laten vervangen bent u ook bij Daktechniek Smit aan het juiste adres. Wij kunnen uw gehele platte dak verzorgen! 

Naast het vervangen van het dakbeschot verzorgen wij eventueel ook de afdekking van uw dakbeschot. Vraag direct vrijblijvend het beste advies voor uw platte dak aan. 

Nieuw dakbeschot aanbrengen
Nieuw dakbeschot aanbrengen

Wat is dakbeschot?

Wat is dakbeschot? Zoals eerder vermeld is  dakbeschot 'het' belangrijkste onderdeel van het huis en de basis voor het dak. Er zijn een aantal varianten dakbeschot.

Wat het beste bij u past is afhankelijk van de situatie van uw woning. Zo heb je dakbeschot en dakplaten. Dakbeschot wordt bijvoorbeeld in staand en liggende positie geplaatst. De staande variant zien we over het algemeen het meest terugkomen. 

Naast de verschillende mogelijkheden van aanbrengen zijn er ook nog verschillende typen qua materiaal. Dakbeschot kan in de vorm van douglas of vurenhout zijn uitgevoerd, maar tegenwoordig komen de isolatieplaten steeds meer terug. Dat is ook niet gek, want isolatieplaten brengen een groot extra voordeel mee. Namelijk energie besparen, doordat naast de functie als dakbeschot deze uitermate geschikt zijn voor het isoleren van je woning. Kortom, win - win! 

Dakbeschot vervangen door Daktechniek Smit
Dakbeschot vervangen tussenwoning

Wanneer dakbeschot vervangen?

Wanneer dakbeschot vervangen? Dit is afhankelijk van de status van het huis en het onderhoud aan het dak. Zijn er lekkages aan de pannen of onder de nok? Dan is de kans aannemelijk dat er houtrot is ontstaan in het dakbeschot. Ziet u voor het oog nog geen houtrot zitten? Dit hoeft niet altijd waar te zijn, schijn bedriegt!

Wanneer het dak lang niet onderhouden is en het dak in slechte staat is, is het verstandig om uw dakbeschot te laten controleren. Wanneer u dit niet doet kan u op de langere termijn lekkages aan uw dak verwachten. 

Dakbeschot vervangen of repareren?

Het kan zijn dat uw dakbeschot nog niet dusdanig verrot is dat we het kunnen herstellen. Als de schade nog niet al te groot is kunnen wij in sommige gevallen een reparatie uitvoeren. We vervangen slechts een deel van het dakbeschot of zoeken een andere oplossing samen met u. Direct een gratis dakinspectie inplannen en ongewenste schade voorkomen!

Voordelen van bitumen dakbedekking

Lange levensduur dakpannen

Lange levensduur 

Door het tijdig repareren van dakbeschot zorgt u voor de langste levensduur!

Bij geen onderhoud aan dakpannen

Weinig onderhoud

Bij een goed dak is het dakbeschot nagenoeg onderhoudsvrij!
Energiebesparend door dakpannen

Energiezuinig door dakbeschot

Dakbeschot heeft een isolerende functie. De warmte blijft binnen dit scheelt enorm in de stookkosten.
Insecten dakpannen

Geen rot of insectenschade

Een goed dak voorkomt rot of insectenschade aan uw dakbeschot!
VCA dakdekker

VCA gecertificeerd

Al onze werknemers zijn VCA gecertificeerd. Zo bent u verzekerd van een veilige werk situatie! 

Dakbeschot vervangen

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Wij vinden betrouwbaarheid belangrijk, daarom overleggen we eerst wat er moet gebeuren.
  • Foto's van huidige situatie op het dak.
  • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar. 
  • Gratis! professioneel advies.