Gratis dakinspectie

 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
 • Garantie tot wel 15 jaar
 • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak

gecertificeerd dakdekker      

Dakinspectie

Dakinspectie laten uitvoeren? Vermoed u dat er iets niet helemaal in orde is aan een onderdeel van uw dak, of het dak zelf? Dan is het belangrijk om hier op tijd bij te zijn. Bij het kleinste vermoeden, controleren zeggen wij altijd. Wanneer u er namelijk op tijd bij bent dan kan eventuele schade tot een minimum worden beperkt.

Bij Daktechniek Smit is het mogelijk om uw dakinspectie uit te laten voeren. Deze dakinspectie is voor u geheel kosteloos! Aan het uit laten voeren van een dakinspectie door Daktechniek Smit zijn dan ook géén kosten verbonden. Daklekkages kunnen grote problemen veroorzaken namelijk.

Het dak beschermd uw huis of opslag tegen diverse weersinvloeden (regen, wind, sneeuw, etc.) en draagt een belangrijk deel bij ter voorkoming van temperatuursinvloeden van de buitentemperatuur. Een lekkage op het dak is dus erg vervelend. Er zijn dan ook een aantal punten waarop het dak voor wat problemen kan zorgen. Dit hoeft voor het blote oog niet altijd meteen zichtbaar te zijn. Daarom is het belangrijk een ervaren dakdekker preventief (ter voorkoming van) of correctief (ter herstel van) het dak te laten inspecteren.

Wij nemen u door een aantal van de mogelijke scenario’s heen om u een beter beeld te geven van mogelijke situaties op het dak. Direct vrijblijvend een dakinspectie inplannen?

Gratis dakinspectie085 060 3520

Stappenplan Daklekkage reparatie

Als professionele dakdekkers nemen wij het maken van uw dakproblemen serieus. Onze service begint bij het eerste contact met u, waarbij wij graag uw dakproblemen in detail bespreken. Zo kunnen wij een duidelijk beeld krijgen van de situatie en de stappen die nodig zijn om het probleem op te lossen. En om uiteindelijk de lekkage van het dak repareren.

De volgende stap in ons proces is de inspectie van het dak. Tijdens deze inspectie bekijken wij de staat van uw dak en zoeken wij naar mogelijke oorzaken van het probleem. Vervolgens stellen wij een plan van aanpak op en bespreken wij dit met u, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Als het gaat om lekkage dak repareren, zetten wij alles op alles om deze zo snel mogelijk te repareren. Dit doen wij door middel van hoogwaardige materialen en technieken, om zo duurzame oplossingen te bieden. Het repareren van lekkages is een belangrijke stap in ons proces, aangezien dit ervoor zorgt dat uw dak weer volledig functioneel is en u zich geen zorgen meer hoeft te maken over vochtproblemen.

Het eindresultaat is natuurlijk het belangrijkste. De lekkage van het dak moet gerepareerd worden voor dat wij weg gaan. De daklekkage reparatie staat altijd centraal. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het werk dat wij hebben geleverd. Wij streven naar een fijn resultaat, waarbij uw dak weer in topconditie verkeert. U kunt rekenen op onze expertise en ons vakmanschap, zodat u weer jarenlang kunt genieten van een goed functionerend dak.

Kortom, ons proces omvat het grondig inspecteren van uw dak, de daadwerkelijke daklekkage reparatie en het leveren van een fijn resultaat. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij staan voor u klaar!

Gratis dakinspectie, wat moet u weten om schade te voorkomen?

Het is belangrijk om goed bewust te zijn van de risico’s die hangen aan het uitstellen van een dakinspectie. Het dak is een samenstel van diverse factoren. Deze factoren gezamenlijk voorkomen lekkages, zorgen zo dat uw inboedel beschermd is tegen neerslag, kou/warmte en wind. Wanneer een van de samenhangende delen niet goed meer functioneert kan dit resulteren in een daklekkage.

Als u niet tijdig bij een lekkage optreed, omdat u het bijvoorbeeld niet hebt opgemerkt, dan kan dit tot grote problemen aan uw dak leiden. Lekkages, zeker de kleine kunnen uw dak laten verzwakken en daarmee (al dan niet licht) inzakken. Dit heeft grote gevolgen voor uw portemonnee.

Wanneer u hier niet tijdig iets aan doet kan rot aan uw dak nog veel hoger in de kosten lopen omdat er dan delen van het dak of in het ergste geval het gehele dak vervangen zal moeten worden. Onderhoud aan uw dak voorkomt renovatie en renovatie voorkomt vernieuwen van het dak.

Om problemen tijdig te signaleren en te bekijken of er onderhoud nodig is, is het verstandig met regelmaat een dakinspectie uit te laten voeren.

Wat gaan we controleren tijdens uw gratis dakinspectie?

Lekkage kan op meerdere plekken op uw dak voorkomen. Maar met name bij de sleuteldelen van het dak. Onderstaande lijst wordt standaard gecontroleerd bij iedere dakinspectie door Daktechniek Smit.

 • Dakpannen en dakleer (plat dak)
 • Nokvorsten en kantpannen
 • Dakgoten
 • Schoorsteen
 • Houtwerk/zinkwerk
 • Loodwerk

Waarom een dakinspectie uit laten voeren?

Waarom een dakinspectie uit laten voeren? Met enige regelmaat een dakinspectie uit laten voeren kan alles behalve kwaad! Het is een feit dat goed onderhoud, de levensduur van uw dak enorm verhoogd! U verhoogd niet alleen de levensduur van uw dak met het uitvoeren van een dakinspectie, maar tegelijkertijd beperkt u ook de kosten aan het onderhoud van uw dak! Door het dak continu goed in beeld te houden kunt u zich tijdig voorbereiden op eventuele zwakke punten aan uw dak. Problemen kunnen zo in de kiem gesmoord worden. Een kleine lekkages tijdig ontdekken voorkomt immers rot aan het dakbeschot. Zo houd u de kosten ook op de langere termijn laag.

Dakinspectie dakbeschot

Het dakbeschot is de belangrijkste laag van uw huis. Het zorgt er namelijk voor dat het huis tochtdicht is en de pannen blijven liggen. Wanneer u rot heeft aan uw dakbeschot is het verstandig, u toch even stevig achter de oren te krabben en direct actie te ondernemen. In sommige gevallen is het dakbeschot te repareren, maar hier kan je zeker niet in alle gevallen van uitgaan. In het ergste geval moet u, uw complete dakbeschot met panlatten laten vervangen.

Kom direct in contact om uw dakbeschot gratis te laten controleren en voorkom ongewenste schade!

Dakinspectie plat dak

Wat kan er nou gebeuren op een plat dak zal u zich misschien afvragen. Om te beginnen, niks is onderhoudsvrij! Om zo lang mogelijk van hetzelfde dak te genieten is het verstandig om op tijd een dakinspectie uit te laten voeren. Het kan voorkomen dat er scheurtjes of kiertjes in uw dakbedekking komen op uw platte dak.

Als u direct actie onderneemt kan u het laten repareren en bent u weer verzekerd van een waterdicht dak. Als u te lang wacht met het nakijken en repareren van uw dak is de kans groot dat het dakbeschot gaat rotten en u het hele platte dak moet laten vervangen. Zowel het dakbeschot als de dakbedekking. Om deze kosten te voorkomen is het verstandig jaarlijks een gratis dakinspectie te laten uitvoeren door Daktechniek Smit.

Dakinspectie lekkage

Lekkages aan je dak zijn heel vervelend, maar in sommige gevallen onvermijdelijk. Het kan zijn dat uw dak al wat ouder is waardoor er eerder lekkages in uw dak ontstaan. Om toch tijdig een lekkage op te sporen is het belangrijk een professional er naar te laten kijken.

Laat vrijblijvend een dakinspectie uitvoeren om uw lekkage op te sporen. Het kan goed mogelijk zijn dat de lekkage niet met het blote oog kan worden opgemerkt. Hier komt onze jarenlange vakkennis van pas. Met rookapparatuur gaan we opzoek naar de locatie van de lekkage. Zo hebben wij honderden daklekkages opgespoord en voor duizenden euro’s aan schades voorkomen! Voorkom ook schade aan uw woning en kom direct in contact!!

Voordelen van gratis dakinspectie


Lange levensduur

Een tijdige dakinspectie verlengd de levensduur van uw gehele dak!


Weinig onderhoud

Veel minder groot onderhoud benodigd, door tijdig klein onderhoud uit te voeren!


Energiezuinig door bitumen dakbedekking

Tijdige dakinspecties voorkomen rot aan isolatie en houden uw huis zo energiezuinig!


Geen rot- of insectenschade

Een dakinspectie signaleerd tijdig lekkages en voorkomt daarmee rot of het ongewenst aantrekken van insecten!


VCA gecertificeerd

Al onze werknemers zijn VCA gecertificeerd. Zo bent u verzekerd van een veilige werk situatie!

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Gratis dakinspectie aanvragen

 • Professionele dakdekker
 • Gratis dakinspectie
 • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
 • Foto's van huidige situatie op het dak
 • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
 • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520