Pannendak vervangen of renoveren

 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
 • Garantie tot wel 15 jaar
 • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Laat jouw pannendak vervangen door Daktechniek Smit

Pannendaken. Je hebt ze in alle vormen, maten, kleuren en met verschillende texturen in de pan. De pan is letterlijk de kers op de taart van jouw woning. Ook al is het vaak niet het eerste waar je aan denkt bij je huis. Toch zijn ze nodig en belangrijk…

Zeker niet onbelangrijk. Een pannendak kan je huis letterlijk en figuurlijk maken of breken. Naast de uitstraling die een bepaalde kleur, vorm en type dakpan aan je huis geeft, zorgen deze er ook nog eens voor dat uw huis droog en extra geïsoleerd is.

Wij Nederlanders hebben dan ook direct een voorkeur voor de oude vertrouwde pannendaken. De kleidakpannen en de betonnen dakpannen zijn de standaard dakbedekking voor het gemiddelde woonhuis in Nederland.

Echter door de vele mogelijkheden kan het zijn dat u door de pannen het dak niet meer ziet. Om u toch zo goed mogelijk door het proces mee te nemen hebben wij speciaal voor u de mogelijkheden en de voordelen op een rijtje op deze pagina gezet.

Heeft u de dakpannen al en zoekt u alleen een dakdekker? Wacht dan geen moment. Laat Daktechniek Smit uw volledige dak professioneel ontzorgen. Met meer dan 9 jaar kennis kunnen wij u adviseren over elk aspect op uw dak en brengen wij vakkundig uw nieuwe kers aan op de taart!

Gratis dakinspectie085 060 3520

Wanneer dakpannen vervangen?

De keramische dakpannen gaan zeker 100 jaar mee. Dat betekent dat deze een mensenleven lang meegaan! Met deze pannen heeft u daar dan ook geen omkijken meer naar.

Is uw woning al in een wat oudere staat, of zijn de destijds aangebrachte pannen niet van al te hoge kwaliteit?  Vaak is hier dan spraken van betonnen dakpannen. Deze pannen gaan gemiddeld slechts 40 jaar mee, deze pannen werden en worden vaak toegepast in nieuwbouwprojecten omdat het relatief grote pannen zijn en het dak dus een stuk sneller helemaal bedekt is. De levensduur van deze pannen is aanzienlijk korter en de kans is dan ook groot dat u onderstaande verschijnselen herkend.

Wanneer vervangen?

De dakpannen moeten worden vervangen wanneer ze poreus worden en lekkages  op het dak gaan opleveren. De pannen houden het vocht vast. Wanneer ze bevriezen komen er kleine scheurtjes in, wat zorgt voor lekkages, naarmate de tijd verstrijkt worden de scheurtjes steeds groter en de lekkages steeds erger.

Het kan echter ook zo zijn dat u vroegtijdig uw dakpannen wil laten vervangen. Misschien wel om u huis een andere look te geven, of omdat u de pannen simpelweg niet mooi meer vindt. Wanneer u, uw dak wil vervangen omdat de pannen vrij vies zijn, is het voor u misschien eerder een optie om te kiezen voor het laten reinigen van uw dak(pannen).

Wanneer u echter betonpannen heeft is het wellicht toch verstandig te kiezen voor het vervangen van het pannendak. Betonpannen houden namelijk meer vocht vast en zijn daarmee een goede groeiplaats voor mossen. Dit vergt intensief onderhoud en u moet dan ook de afweging maken tussen de kosten voor het onderhoud of de kosten voor het vervangen van de betonpannen voor keramische pannen.

Dakpannen laten vervangen

Uw dakpannen professioneel en veilig laten vervangen? Daktechniek Smit maakt het mogelijk. Wij komen eerst de oude pannen verwijderen en vervangen deze daarna voor nieuwe of tweedehands pannen. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Plan een gratis en vrijblijvende dakinspectie om uw dakpannen te laten vervangen.

Wat voor dakpannen heb ik?

Er zijn een aantal verschillende dakpannen aanwezig op de markt. De dakpannen die het meest voorkomen staan hieronder voor u opgesomd. De meest voorkomende en kwalitatief goede dakpannen, lichten wij vervolgens toe.

 • Betonnen dakpannen
 • Keramische dakpannen
 • Klei dakpannen
 • Klassieke dakpannen
 • Vlakke dakpannen
 • Houten dakpannen

Keramische dakpannen laten leggen

Dit zijn de meest voorkomende dakpannen en kwalitatief ook zeker wel de beste in verhouding tot de prijs. Dit omdat deze pannen van klei worden gebakken op temperaturen tot wel 1000 C°. Om deze reden worden de pannen ook wel stormpannen of kleipannen genoemd. Dit zijn de pannen waar u de rest van uw leven niet meer naar om hoeft te kijken. De pannen gaan zeker ca. 100 jaar mee en met goed onderhoud tot wel 150 jaar!

Betonnen dakpannen laten leggen

Betonnen dakpannen zijn de tweede keus. Is uw budget wat lager ga dan voor betonnen dakpannen. De pannen gaan ook zeker tot 40 jaar mee en met goed onderhoud tot wel ca. 60 jaar. Het prijsverschil tussen de pannen is niet heel groot. Al zijn de betonnen dakpannen vaak wat groter van formaat en drukken daarmee de vierkante meterprijs voor de pan en het leggen. Maar mocht het budget het toe laten dan adviseren wij altijd keramische dakpannen!

Benieuwd wat het beste voor uw dak en situatie is? Kom vrijblijvend en gratis in contact voor het beste advies omtrent u pannendak.

Voordelen van bitumen dakbedekking


Lange levensduur

De keramische en betonnen dakpannen hebben de langste levensduur in de verhouding van prijs tot kwaliteit!


Weinig onderhoud

Buiten het reinigen van de dakpannen om het mos en de groene aanslag eens per 5 jaar te verwijderen, is er weinig onderhoud aan dakpannen.


Milieuvriendelijk

De dakpannen worden van rivierklei gemaakt. Wat in overvloed voor handen is. Door de lange levensduur is de co2-footprint dan ook erg klein!


Energiezuinig door dakpannen

Of je het zou verwachten of niet dakpannen helpen bij het isoleren van het huis. Dit zorgt voor energiebesparing omdat je de warmte binnenhoud.


Geen rot- of insectenschade

In tegenstelling tot houten dakpannen is er bij keramische dakpannen geen kans op rot- of insectenschade.


VCA gecertificeerd

Al onze werknemers zijn VCA gecertificeerd. Zo bent u verzekerd van een veilige werksituatie!

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Dakpannen laten vervangen

 • Professionele dakdekker
 • Gratis dakinspectie
 • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
 • Foto's van huidige situatie op het dak
 • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
 • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520