Dakpannen laten reinigen en impregneren

  • Wij rekenen geen voorrijkosten
  • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
  • Garantie tot wel 15 jaar
  • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen en impregneren, waarom doet u hier goed aan? Iedereen wil dat zijn meest kostbare bezit zo lang mogelijk en zo goed mogelijk mee gaat. Om dit vol te houden moet er wel enig onderhoud gebeuren aan je huis. Zo is het belangrijk uw dak goed mos, bladeren en algen vrij te houden. Het mos, de algen en de bladeren zorgen ervoor dat de kwaliteit van uw dak drastisch verlaagd wordt. U vergoot namelijk de kans op lekkage wanneer uw pannendak niet goed onderhouden wordt.

Bijvoorbeeld wanneer uw pannen niet goed schoon zijn het water wordt dan niet goed afgevoerd en krijgt hierbij de mogelijkheid ongewenst toch tussen de pannen door te sijpelen. Dan is het echt tijd om wat aan uw dak te gaan doen!

Als het water niet goed naar beneden kan worden afgevoerd en tussen de pannen door op uw dakbeschot druipt. Kan dit zeker op de langere termijn lekkages veroorzaken. In het begin merk je er weinig van omdat het water via het dakbeschot zal worden afgevoerd. Echter naarmate van tijd zullen schimmels en insecten toeslaan. Tegen de tijd dat je de lekkage opmerkt zal dan ook het dakbeschot aan vervanging toe zijn.

Een schoon dak is dus van groot belang voor de levensduur van uw complete dak. Gratis een dakinspectie met een expert inplannen?

Gratis dakinspectie085 060 3520

De langste levensduur voor dakpannen

Hoe kunnen we dit waarborgen. Niemand zit er op te wachten om eens in de 20 jaar nieuwe pannen op zijn huis aan te brengen. De gemiddelde keramische dakpan gaat zeker 100 jaar mee. Zeker met het juiste onderhoud.

Er zijn een aantal mogelijkheden om de levensduur van uw dakpannen te vergroten. Ik zal u meenemen door de mogelijkheden om de langste levensduur voor uw dakpannen te kunnen realiseren.

Dakpannen impregneren

In Nederland hebben we nogal een nat en windering klimaat. Dit zorgt voor een versnelling van het proces waarbij dakpannen door begroeiing water opnemen. Wat vervolgens bevriest, uitzet, grotere scheurtjes veroorzaakt en dit continu opnieuw. Uiteindelijk resultaat? Barsten in de pan, dit wilt u voorkomen.

Vaak wanneer dakpannen wat ouder worden gaat de kwaliteit van de toplaag van de dakpannen ook omlaag. In de dakpannen die dan al een aantal jaar liggen komen plekjes waar geen of bijna geen toplaag meer zit. Hier zien mossen en algen de kans om zich te gaan ontwortelen. Dit zorgt dat de dakpannen poreus gaan worden. Het vocht trekt in de dakpannen wat in de winter zal bevriezen en voor kleine scheurtjes in de dakpannen zorgt en uiteindelijk resulteert in lekkages. Om dit te voorkomen moeten de dakpannen worden geïmpregneerd of worden gecoat.

Dakpannen schoonmaken

Het schoonmaken van je dakpannen adviseren wij met een interval van ongeveer 1 keer per jaar. Het is belangrijk dat je dakpannen dan goed zijn schoon worden gemaakt om lekkages en scheurtjes te voorkomen in en onder de dakpannen. De pannen worden onder druk gereinigd, maar let hierbij goed op, een te hoge druk kan schade veroorzaken aan de toplaag en de levensduur negatief beïnvloeden!

Ook voordat de pannen geïmpregneerd kunnen worden moeten we het dak grondig schoonmaken. We verwijderen alle bladeren en het mos. Nadat de grove delen verwijdert zijn van het dak, spuiten we de dakpannen onder de juiste druk schoon.

Het alleen schoonspuiten van je dakpannen is echter niet voldoende. Integendeel zelfs! Wanneer je het dak alleen afspuit komt het glazuur (de toplaag) van de dakpannen er ook vanaf.

Wat doet impregneren dakpannen?

Het impregneren van de pannen zorgt ervoor dat de pannen weer waterafstotend worden en geen water meer opnemen. Daarnaast vinden bladeren en mossen geen houvast meer en ogen de dakpannen langer schoon dan wanneer je ze alleen laat reinigen. Door het impregneren van de pannen kunnen er zeker 10+ extra levensjaren aan de dakpannen worden toegevoegd. Voordat de dakpannen worden geïmpregneerd moeten er aan een aantal stappen worden voldaan.

Conclusie dakpannen reinigen en/of impregneren

Na het schoonmaken van de dakpannen brengen we dan ook altijd impregnatiemiddel aan op uw dakpannen. Dit zorgt ervoor dat de toplaag hersteld wordt, de pannen waterafstotend worden en voorkomt groei van mos op uw dak. Direct uw dakpannen ‘goed’ laten schoonmaken kom in contact voor een gratis dakinspectie!

Gratis dakinspectie085 060 3520

Voordelen van pannendaken reinigen en impregneren


Lange levensduur

De keramische en betonnen dakpannen hebben de langste levensduur in verhouding van prijs tot kwaliteit!


Weinig onderhoud

Slechts eenmaal per jaar de pannen reinigen en de beschermlaag verversen!


Milieuvriendelijk

Het impregnatiemiddel wordt op duurzame wijze verkregen en aangebracht. Zo spaart u het milieu!


Energiezuinig door dakpannen

Tijdig onderhoud voorkomt renovatie en tijdige renovatie voorkomt volledige vervanging.


Geen rot- of insectenschade

Door tijdig onderhoud worden eventuele genestelde dieren tijdig opgemerkt en verwijdert.


VCA gecertificeerd

Al onze werknemers zijn VCA gecertificeerd. Zo bent u verzekerd van een veilige werksituatie!

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Dakgoot vervangen of repareren

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
  • Foto's van huidige situatie op het dak
  • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
  • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520