Dakreparatie Utrecht: Dakdekker Utrecht

 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
 • Garantie tot wel 15 jaar
 • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Dakreparatie Utrecht door Daktechniek Smit

Een dakdekker in de regio Utrecht kan allerlei soorten dakwerken uitvoeren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een vakkundige reparatie uitvoeren van een lekkage, of het onderhouden van een dak voor een langere levensduur. Op zoek naar een ervaren dakdekker in Utrecht en omstreken? Bij Daktechniek Smit zit u goed voor alle soorten dakwerken.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Dakdekker Utrecht en omgeving: Alles voor uw dak

Een dakdekker in Utrecht kan alle mogelijke werkzaamheden op het dak voor u uitvoeren. Soms denken mensen dat een dakdekker alleen maar een daklekkage kan repareren. Maar onze diensten zijn een stuk completer dan dat. En het mooiste van alles is, u hoeft niets zelf te doen. Tijdens het onderhoud kan uw dakdekker controleren of de staat van uw dak nog goed is. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Dan kunt u vandaag nog een gratis offerte aanvragen! Wilt u weten wat uw dakdekker in Utrecht allemaal doet? Dat nemen we graag met u door.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Dakreparatie plat en schuin dak

Zoals u inmiddels wel weet kunnen wij u helpen bij een reparatie aan ieder type dak. Dat geldt voor zowel een plat als een schuin dak. Het kan soms gaan om iets heel “simpels” zoals een kapotte dakpan, en dit u dit zelf wel even wilt oplossen.

Dakwerkzaamheden vragen echt om expertise en vakmanschap

Toch adviseren wij om dit niet te doen. Het repareren van een dak is iets dat vraagt om nauwkeurigheid en vakwerk. In de meeste situaties wordt een reparatie die zelf is ondernomen verkeerd uitgevoerd, waardoor de schade aanwezig blijft of er juist verdere schade ontstaat. U heeft dus echt een dakdekker nodig om de kwaliteit en levensduur van uw dak te garanderen. Wanneer u vrijblijvend advies wilt, voor platte of hellende daken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reparatie schuine en platte daken: Wat kan ik verwachten?

Er zit natuurlijk wel een verschil in reparaties tussen platte en schuine daken. De bedekking van een plat dak zou bijvoorbeeld door vorst kunnen scheuren. Deze scheuren zijn relatief makkelijk te repareren, maar om zo’n scheur op te sporen is vaak een stuk lastiger dan bij een hellend dak. Daar vraagt dit om een grondige analyse van tevoren. Vervolgens maken we het dak schoon, zodat we op een schone ondergrond te werk kunnen gaan.

Ook worden andere beschadigingen zoals plantenwortels en mos verwijderd. Vervolgens kan de reparatie beginnen. Ook controleren we vanzelfsprekend of het probleem goed is verholpen en we geven u deskundig advies om uw dak goed te kunnen onderhouden. En ook dit kunnen wij voor u doen!

Wat is er anders bij een schuin dak anders dan bij een plat (bitumen) dak?

Hoe gaat het dan bij een schuin dak? Ook dit begint met het vaststellen van een probleem. Een missende dakpan is natuurlijk veel makkelijker vast te stellen dan een scheur in een bitumen dakbedekking dan uw platte dak. Ook dakpannen moeten tijdig worden vervangen, op die manier voorkomen we lekkages en eventuele reparaties, bijvoorbeeld aan de dakgoot, de schoorsteen of het daklood. Wanneer een dakgoot verstopt raakt dan kan het water niet goed weg, en dan kan er lekkage optreden. En dat wilt u natuurlijk absoluut voorkomen.

Wat houdt bitumen dakbedekking precies in?

Bitumen dakbedekking is een populair materiaal dat vooral wordt gebruikt voor het bedekken van platte daken, maar kan ook bij licht hellende daken worden gebruikt. Het is een bijproduct van de aardolie-industrie en wordt gewonnen tijdens het raffinageproces van aardolie. Het is een stroperige, zwarte of donkerbruine substantie die uitstekende waterdichte eigenschappen heeft.

Waarom Daktechniek Smit inschakelen als dakdekker Utrecht?

Soms horen we wel eens dat dakdekkers Utrecht niet nodig zijn omdat dakwerken simpel zijn en dat men dit makkelijk zelf kan zonder ervaring. Maar dat is toch echt niet verstandig. Ook een dak is een complex onderdeel van het huis, en nog een heel belangrijk onderdeel ook.

Zelfs kleine problemen kunnen veel schade geven

Wanneer u last heeft van problemen met het dak zoals lekkages, problemen met de schoorsteen of isolatie, het maakt niet uit wat voor soort dak u heeft, dat kan een hoop schade geven! Als ergens schade ontstaat dan is er een vakman nodig om dat te verhelpen. Anders kan dit ervoor zorgen dat er schade aan het gehele dak ontstaat. Want enkele zwakke plekken kunnen uiteindelijk voor een hoop extra problemen zorgen. Een niet goed uitgevoerde reparatie maakt alles alleen maar erger, en u jaagt u zelf alleen maar op extra kosten.

Daktechniek Smit: Voor alle zaken omtrent uw dak

U kunt de beste dakdekkers in Utrecht inschakelen voor alle zaken die met uw dak te maken hebben. Het maakt niet uit wat voor soort dakbedekking of dakpannen u heeft. Keramische of betonnen dakpannen, een schuin dak, een plat dak, een bitumen dak (ook wel dakleer genoemd), rieten dak, of kunststof dakbedekking, wij als beste dakdekker van Nederland hebben de ervaring en expertise om dakreparatie, renovatie en onderhoud in Utrecht en omstreken precies zo uit te voeren als u het voor ogen heeft. Ook voor schoorsteen renovatie in Utrecht zijn wij uw regionale specialist.

Veiligheid voorop

Bij het uitvoeren van dakwerkzaamheden is veiligheid van het grootste belang. Daktechniek Smit volgt strikte veiligheidsprotocollen om ervoor te zorgen dat zowel de bewoners als onze medewerkers veilig blijven tijdens de werkzaamheden. We bieden ook gedetailleerde veiligheidsrapporten en adviezen om problemen te voorkomen.

U kunt lekker beneden blijven

Daarnaast hoeft u zelf het dak niet op. U weet zeker dat wij als ervaren dakdekker de dakwerken op de juiste manier uitvoeren. En het is daarnaast ook niet nodig om speciaal gereedschap aan te schaffen. Alvorens wij aan de slag gaan krijgt u overigens deskundig advies over de mogelijkheden. Als wij een daklekkage opsporen en wij moeten het dak repareren, dan zullen wij u vanzelfsprekend eerst op de hoogte brengen, en u deskundig adviseren over wat voor u de best mogelijke opties zijn.

De meerwaarde van Smit

Wij zijn 24/7 te bereiken voor calamiteiten met uw dak, en wij zijn binnen twee uur op locatie. Ook zijn we inzetbaar voor noodreparaties. Wij hebben meer dan 9 jaar ervaring en wij leveren garantie op onze diensten tot wel 15 jaar!

Alles op en rond uw dak

Met onze ervaren dakdekkers is geen enkel probleem te groot of te gek! Bekijk hier onze diensten.

Alle diensten

Plat dak

Repareren, vervangen of plaatsen van bitumen.

Schuin dak

Repareren, vervangen of plaatsen van dakpannen.

Dak reparatie

Voorkom schade en laat tijdig uw dak repareren.

Schoorsteen

Voor een veilige en goed functionerende schoorsteen.

Zinken daklijsten

Repareren of plaatsen van zinken daklijsten.

Lood

Repareren, vervangen of plaatsen van lood(vervanger)

Vogelwering

Voorkom overlast van vogels op en rond uw dak.

Veelgestelde vragen dakdekker Utrecht

Er zijn diverse materialen beschikbaar voor dakbedekking, waaronder:

 • Bitumen: Een waterdicht materiaal, ideaal voor platte of licht hellende daken.
 • EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer): Een duurzaam synthetisch rubber materiaal dat ook geschikt is voor platte daken.
 • Dakpannen: Keramische of betonnen dakpannen zijn geschikt voor schuine daken en zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren.
 • Metalen dakbedekking: Duurzaam en lichtgewicht, geschikt voor zowel platte als schuine daken.
 • Groendaken: Begroeide daken die zorgen voor extra isolatie en bijdragen aan een beter milieu.

Verschillende dakbedekkingen opties bieden variërende milieuvoordelen:

 • Groendaken: Deze daken verminderen de hitte-eilandeffecten, verbeteren de stormwaterbeheersing en bieden habitat voor dieren in de stad. Ze helpen ook bij het filteren van luchtvervuiling en koolstofdioxide uit de atmosfeer.
 • Reflecterende dakbedekking: Reflecterende dakbedekking reflecteert meer zonlicht dan traditionele dakbedekking, wat kan helpen om de noodzaak voor meer koeling in de zomer te verminderen. En ook draagt het bij aan het tegengaan van het hitte-eilandeffect.
 • Gerecyclede dakbedekking: Dakmaterialen gemaakt van gerecycled materiaal verminderen de noodzaak voor schaarse grondstoffen en verminderen de afvalstroom naar stortplaatsen. U doet dus goede zaken voor het milieu.
 • Metalen dakbedekking: Metalen daken zijn duurzaam, recyclebaar en reflecteren meer zonnestraling, waardoor de energiekosten verminderen.

De levensduur van een dak varieert afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit van de installatie, het weer, en het onderhoud. Hier zijn enkele schattingen:

 • Bitumen: 20 tot 25 jaar
 • EPDM: 30 tot 50 jaar
 • Dakpannen: 50 tot 100 jaar
 • Metalen dakbedekking: 40 tot 70 jaar
 • Groendaken: 30 tot 50 jaar

Lekken kunnen soms moeilijk te vinden zijn omdat water kan reizen vanaf het punt van binnenkomst naar een ander deel van het dak. Enkele tekenen van een lekkend dak zijn water vlekken op het plafond, vocht of schimmel langs de muren, en natte of rottende dakbedekkingsmaterialen.

De lente en de zomer zijn over het algemeen de beste tijden om dakwerkzaamheden te laten uitvoeren vanwege het mildere weer. Echter, wij als professionele dakdekkers kunnen het hele jaar door werken, mits het weer het toelaat.

Ja, in sommige gevallen kan een nieuw dak over een oud dak worden geïnstalleerd, wat kosten en tijd kan besparen. Echter, het is cruciaal om te zorgen voor een grondige inspectie om te zorgen dat het onderliggende dak in goede staat is.