Isolatie plat dak, waarom dit ook voordelen voor u kan hebben?

Isolatie plat dak laten plaatsen

Isoleer uw platte dak en bespaar op uw energierekening!

24/7 Support

Voor calamiteiten 24/7 bereikbaar en binnen 2 uur op locatie!

24/7 bereikbaar voor calamiteiten met uw dak. Wij zijn binnen 2 uur inzetbaar door heel Nederland voor noodreparaties aan uw dak.

8 Jaar kennis

Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder één dak!

Met meer dan 9 jaar vakmanschap is geen enkele uitdaging te groot! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in daktechniek.

Op al onze leveringen en diensten garantie tot wel 15 Jaar !

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en geven garantie tot wel 15 jaar! Op al onze diensten en leveringen.
Plat dak isoleren met isolatieplaten
Dakisolatie laten plaatsen plat dak

Isolatie plat dak, waarom dit ook voordelen voor u kan hebben?

Uw huis is waarschijnlijk uw meest kostbare bezit. Om uw meest kostbare bezit te verwarmen, lopen de prijzen de laatste tijd echter steeds verder op. Sterker nog de prijzen reizen de pan uit! Daarom is het verstandig om uw huis zo goed mogelijk te isoleren om de warmte binnenshuis te houden en in de zomer natuurlijk te weren. Isolatie is hier de ideale oplossing voor, vooral omdat het twee kanten op werkt. De laatste jaren is iedereen druk bezig om hun meest kostbare bezit voor een, zo laag mogelijk tarief, warm te stoken en warm te houden uiteraard.

Het isolatie materiaal op uw platte dak is daarom ook een must om te laten plaatsen. Het is mogelijk om uw platte dak zowel via binnen, als vanaf buiten het dak, te laten isoleren. Wij proberen u, een zo helder mogelijk beeld te geven van de vele voordelen van het isoleren van uw woning / dak. Leest u mee, of neem direct vrijblijvend contact op voor een advies opmaat. 

Isolatieplaten plat dak isoleren
Isolatieplaten plat dak isoleren

Plat dak isoleren buitenzijde

Uw platte dak laten isoleren vanaf de buitenzijde? Het isoleren van de buitenzijde is de beste optie wanneer u al een bestaande woning heeft. Bij het installeren van isolatieplaten vanaf de buitenzijde verwijderen we hierbij de dakbedekking van het platte dak.

Daktechniek Smit helpt u graag met het verduurzamen van uw woning. Wij installeren alleen isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het platte dak. Voor het instaleren van de isolatieplaten aan de buitenzijde van het platte dak, kun je in de meeste gevallen subsidie aanvragen bij de gemeente. Hier komen we later op terug.

Isolatieplaten plat dak

Voor het isoleren van het platte dak, gebruiken we isolatieplaten. De isolatieplaten op het platte dak hebben een dubbele functie. In de winter zorgt het ervoor dat er geen warmte ontsnapt uit het huis en in de zomer houdt het juist je huis koel. Zo ben je altijd verzekerd van ideale klimaatbeheersing in je woning. Bovenop de isolatieplaten wordt de dakbedekking weer geplaatst en vervolgens netjes afgewerkt. 

Plat dak isoleren binnenzijde

Je kan je platte dak ook vanaf de binnenzijde isoleren. Je kan hiervoor bijvoorbeeld steenwol gebruiken. Of de spouwmuur professioneel vol laten spuiten met isolatiemateriaal. Bij Daktechniek Smit verzorgen wij alleen isolatie vanaf de buitenzijde. Dit voorkomt een hoop rommel in je huis! Opzoek naar een advies op maat? Kom direct in contact!

Isolatie plat dak voordelen isoleren
Voordelen isoleren plat dak

Voordelen isoleren plat dak

Het isoleren van uw platte dak brengt veel voordelen met zich mee. Om u een zo goed mogelijk beeld te geven, hebben wij een opsomming voor u gemaakt. 

1. Energiekosten 

Door het isoleren van het platte dak heeft u de mogelijkheid om de kosten voor het verwarmen naar beneden te brengen. Het isoleren van uw dak kan de kosten direct tot wel 30% terugbrengen. 

2. Waardestijging woning

Door het isoleren van uw woning wordt de waarde van uw woning hoger getaxeerd. De stijging van de waarde komt, doordat er in de toekomst meer op klimaat vriendelijke woningen wordt ingezet. Buiten dus de besparende kosten wordt uw woning ook direct meer waard!

3. Dubbele functie dakplaten voor het isoleren van een plat dak

In de winter houden de isolatiedakplaten de warmte binnen, zodat de stookkosten lager uitvallen. Maar in de zomer kunnen wij Nederlanders het altijd wel waarderen als het wat koeler in de woning is. De isolatieplaten hebben ook op deze manier een voordeel. Wanneer het buiten warm is, weerkaatsen de platen de warmte terug naar buiten. Zo is het in de woning een stuk aangenamer. 

4. Isolatie plat dak met subsidie van de overheid?

Met alle bovenstaande voordelen is het al gunstig genoeg om zelf de isolatiekosten te betalen, maar in Nederland hebben we ook de mogelijkheid om hier een subsidie bij de gemeente voor aan te vragen. Op de website van je eigen gemeente kan je hier meer over vinden.

Isolatie plat dak laten plaatsen

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Wij vinden betrouwbaarheid belangrijk, daarom overleggen we eerst wat er moet gebeuren.
  • Foto's van huidige situatie op het dak.
  • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar. 
  • Gratis! professioneel advies.


Boek direct een vrijblijvend gesprek in mijn agenda!