Lood dakkapel vervangen

  • Wij rekenen geen voorrijkosten
  • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
  • Garantie tot wel 15 jaar
  • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Lood dakkapel vervangen

Lood dakkapel vervangen? Wanneer moet je lood nou vervangen en waar zorgt het voor? Voor het vervangen van het lood zijn er meerdere opties. Wij nemen u mee op deze pagina door alle mogelijke situaties en baseren ons advies op ervaringen uit de praktijk. Lood zorgt voor de afwatering van regen en sneeuw dat op of tegen de dakkapel komt. Het lood vult de ruimte tussen de laatste pan en een object op en beschermd zo het hout van uw dakkapel tegen neerslag. Zo voorkomt het lekkages en water onder uw pannendak.

Het lood van de dakkapel moet gemiddeld eens in de 40 jaar worden vervangen. Dit komt door het uitzetten en krimpen van het lood (bij temperatuurswisselingen zetten materialen uit en vice versa). Naar mate van tijd, als het lood jaren achter elkaar blijft krimpen en uitzetten wordt het lood poreus.

Het lood gaat op de punten die het meest belast worden scheuren. Wacht daarom ook niet op een lekkage voordat u start met het vervangen van het lood. Wanneer het hout onder het lood gaat rotten kunnen de kosten snel en hard oplopen. Plan direct een vrijblijvend dakinspectie in om uw situatie op het dak te visualiseren!

Gratis dakinspectie085 060 3520

Voetlood dakkapel vervangen

Voetlood dakkapel vervangen door Daktechniek Smit? Om te beginnen zal ik u uitleggen waar het voetlood zicht bevind. Het voetlood zit zoals de naam al zegt aan de voet van de dakkapel. Voetlood wordt gemonteerd aan de voorkant van de dakkapel. Het voetlood zorgt voor de afwatering, zodat het houtwerk onder de pannen voor uw dakkapel niet beschadigt. Als wij het voetlood van de dakkapel vervangen er zijn er twee opties.

Optie 1

Wanneer wij het oude voetlood weghalen snijden we de loodslabben af en verwijderen we de laatste gedeeltes onder het kozijn. Wanneer het oude lood is verwijderd brengen we de nieuwe loodslabben op dezelfde plek onder de dakkapel aan.

Optie 2

In sommige gevallen is het mogelijk om het lood onder of boven het oude lood te monteren. Wanneer wij de loodslabben over of onder het oude lood willen monteren moet er genoeg ruimte onder het kozijn zijn. Als het mogelijk is om het lood te monteren onder of boven het oude lood kan het nieuwe lood nog langer mee!

Lood zijkant dakkapel vervangen

Voor het vervangen van het lood aan de zijkant van de dakkapel zijn beide opties die hierboven beschreven staan mogelijk. Het lood aan de zijkant van de dakkapel bevind zich van zelfsprekend aan de zijkant van de dakkapel. Op de afbeelding hiernaast is met rode tekst aangegeven waar het voetlood en het lood aan de zijkant zich bevind.

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Lood dakkapel vervangen

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
  • Foto's van huidige situatie op het dak
  • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
  • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520