Lood dakkapel vervangen professioneel laten uitvoeren

Lood dakkapel vervangen
7 dagen per week telefonisch bereikbaar

Lood dakkapel professioneel laten vervangen en repareren

Gecertificeerde dakdekker
24/7 Support

Voor calamiteiten 24/7 bereikbaar en binnen 2 uur op locatie!

24/7 bereikbaar voor calamiteiten met uw dak. Wij zijn binnen 2 uur inzetbaar door heel Nederland voor noodreparaties aan uw dak.

8 Jaar kennis

Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder één dak!

Met meer dan 9 jaar vakmanschap is geen enkele uitdaging te groot! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in daktechniek.

Op al onze leveringen en diensten garantie tot wel 15 Jaar !

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en geven garantie tot wel 15 jaar! Op al onze diensten en leveringen.
Loodwerk dakkapel
Lood dakkapel vervangen

Lood dakkapel vervangen

Lood dakkapel vervangen? Wanneer moet je lood nou vervangen en waar zorgt het voor? Voor het vervangen van het lood zijn er meerdere opties. Wij nemen u mee op deze pagina door alle mogelijke situaties en baseren ons advies op ervaringen uit de praktijk. Lood zorgt voor de afwatering van regen en sneeuw dat op of tegen de dakkapel komt. Het lood vult de ruimte tussen de laatste pan en een object op en beschermd zo het hout van uw dakkapel tegen neerslag. Zo voorkomt het lekkages en water onder uw pannendak.

Het lood van de dakkapel moet gemiddeld eens in de 40 jaar worden vervangen. Dit komt door het uitzetten en krimpen van het lood (bij temperatuurswisselingen zetten materialen uit en vice versa). Naar mate van tijd, als het lood jaren achter elkaar blijft krimpen en uitzetten wordt het lood poreus.

Het lood gaat op de punten die het meest belast worden scheuren. Wacht daarom ook niet op een lekkage voordat u start met het vervangen van het lood. Wanneer het hout onder het lood gaat rotten kunnen de kosten snel en hard oplopen. Plan direct een vrijblijvend dakinspectie in om uw situatie op het dak te visualiseren!

Signering Voetlood & Zijkant dakkapel lood vervangen
Voetlood & Zijkant dakkapel lood vervangen

Voetlood dakkapel vervangen

Voetlood dakkapel vervangen door Daktechniek Smit? Om te beginnen zal ik u uitleggen waar het voetlood zicht bevind. Het voetlood zit zoals de naam al zegt aan de voet van de dakkapel. Voetlood wordt gemonteerd aan de voorkant van de dakkapel. Het voetlood zorgt voor de afwatering, zodat het houtwerk onder de pannen voor uw dakkapel niet beschadigt. Als wij het voetlood van de dakkapel vervangen er zijn er twee opties.


Optie 1

Wanneer wij het oude voetlood weghalen snijden we de loodslabben af en verwijderen we de laatste gedeeltes onder het kozijn. Wanneer het oude lood is verwijderd brengen we de nieuwe loodslabben op dezelfde plek onder de dakkapel aan.


Optie 2 

In sommige gevallen is het mogelijk om het lood onder of boven het oude lood te monteren. Wanneer wij de loodslabben over of onder het oude lood willen monteren moet er genoeg ruimte onder het kozijn zijn. Als het mogelijk is om het lood te monteren onder of boven het oude lood kan het nieuwe lood nog langer mee! 


Lood zijkant dakkapel vervangen

Voor het vervangen van het lood aan de zijkant van de dakkapel zijn beide opties die hierboven beschreven staan mogelijk. Het lood aan de zijkant van de dakkapel bevind zich van zelfsprekend aan de zijkant van de dakkapel. Op de afbeelding hiernaast is met rode tekst aangegeven waar het voetlood en het lood aan de zijkant zich bevind.

Loodwerk dak
Lood aanbrengen dakkapel, door Daktechniek Smit

Lood aanbrengen dakkapel, door Daktechniek Smit

Waarom zou u lood aanbrengen dakkapel uitbesteden aan een professional? Het lood aanbrengen is een hele klus opzich. Het lood moet eerst voorzichtig verwijderd worden zonder schade aan uw dakkapel te maken. Wanneer het lood verwijderd is gaan we het vervangen voor nieuw lood. Wanneer we het lood vast hebben gezet, gaan we het lood kloppen. Lood moet standaard in de vorm van de dakpannen worden geklopt. Bij het kloppen van het lood is het belangrijk goed op te letten met je handelingen.

Waarschuwing! Lood scheurt heel snel, als je er niet voorzichtig of juist mee omgaat.

Het lood wordt voorzichtig in de vorm van de dakpannen geklopt. Als het lood gemonteerd is, is uw dak zeker 30 tot 40 jaar beschermd (met goed onderhoud) tegen waterschade. Het lood van uw dakkapel professioneel laten vervangen? Kom direct in contact voor een vrijblijvend advies op maat 

Lood dakkapel vervangen

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Wij vinden betrouwbaarheid belangrijk, daarom overleggen we eerst wat er moet gebeuren.
  • Foto's van huidige situatie op het dak.
  • Gratis! professioneel advies