Nokvorsten vastzetten

  • Wij rekenen geen voorrijkosten
  • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
  • Garantie tot wel 15 jaar
  • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Nokvorsten vastzetten

Nokvorsten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van het dak tegen lekkage en verschillende weersinvloeden zoals een harde wind of regen. Nokvorsten passen precies op de uiteinden van de dakpannen aan beide zijden van de nok, waarvoor u kunt rekenen op een waterdichte afwerking. Overigens, nokvorsten aansmeren en vastzetten is hetzelfde.

Waarom is nokvorsten aansmeren noodzakelijk?

Regenwater kan op verschillende manieren problemen veroorzaken voor een dak, maar met een goede installatie van nokvorsten op een dak, is dat niet meer het geval. De goede afdichting en bescherming van de nok voorkomt dat er water, wind, en vuil het dak binnendringen.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Bovenste rij dakpannen

Nokvorsten zijn afwerkingselementen die bovenop de nok van een dak geplaatst worden. Ze zijn over het algemeen gemaakt van beton of keramiek en bedoeld om de randen van dakpannen te beschermen. Het is absoluut essentieel om nokvorsten goed vast te zetten, anders zouden ze los kunnen raken of zelfs beschadigd kunnen raken door wind of regen.

Beschadigde nokvorsten kunnen leiden tot lekkages

Dit kan gebeuren wanneer er water onder de nokvorsten terechtkomt. Het water kan via scheuren en gaten het dak binnendringen en zorgen voor vochtproblemen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw nokvorsten stevig op hun plaats blijven zitten. Een dakdekker van Daktechniek Smit kan u hierbij helpen.

Losliggende nokvorsten vastzetten

Wij starten met een grondige inspectie van uw dak. Hierbij controleren wij op barsten, beschadigingen in het flexim dakmortel of kunststof dakmortel, en of de dakpannen en alle nokvorsten zitten op de plek waar zij horen te zitten. Als dat zo is, kijken wij of er een betere hechting mogelijk is, en of nokvorsten aansmeren noodzakelijk is.

Nokvorsten aansmeren: het proces

Wanneer blijkt dat dat zo is, beginnen wij met een grondige reiniging van uw dak. Hierbij verwijderen wij vuil en mos en maken wij de dakpannen volledig schoon. Hieropvolgend worden de benodigde materialen voorbereid. Denk aan eventueel cement, schroeven, de juiste nokpannen en kunststof mortel. Wij kiezen vanzelfsprekend alleen voor kwaliteitsproducten om ervoor te zorgen dat uw dak lange tijd meegaat.

Nokvorsten aansmeren

De volgende stap is het aanbrengen van het dakmortel over de volledige lengte van de nok. Hierop plaatsen we de nokvorsten en worden ze stevig aangedrukt. Natuurlijk houden we hierbij rekening dat er geoeg mortel zit tussen de nokvorst en het dak, zo garanderen we de juiste hechting.

Vinden wij dat er extra stabiliteit nodig is? Dan kunnen wij ervoor kiezen om nokvorstbeugels te gebruiken. Dit doen wij door de beugels te bevestigen aan het dak met schroeven, en de nokvorsten daar overheen te plaatsen. Zo wordt alles stevig op zijn plaats gehouden.

Is het een goed idee om nokvorsten zelf vast te zetten of te repareren?

Dit raden wij af. Het vastzetten of repareren van nokvorsten is best een complex proces, als eerste worden oude nokvorsten verwijderd en dakpannen schoongemaakt. Hierna worden kunststof profielen geplaatst en goed vastgeschroefd. Het resultaat hievan is een solide en geventileerde nokconstructie.

Nokvorsten repareren

Het repareren van nokvorsten begint bij een inspectie van het dak, waarbij de vorsten geanalyseerd worden. Wanneer uw nokvorsten inderdaad in slechte staat verkeren, kan de beslissing worden genomen om de nokvorsten inderdaad te vervangen met de juiste hulpstukken. Hierover beschikt een dakdekker of een vakman.

Meer dan 9 jaar ervaring onder één dak

Bij Daktechniek Smit hebben we jarenlange ervaring met verschillende soorten nokvorsten vastzetten, oude nokvorsten, dakpannen, een gesloten nok, wat te doen bij een lekkage en weten wij waarom het niet altijd een goed idee is om nokvorsten zelf te repareren. Een nokvorsten reparatie kunt u het beste door een professionele dakdekker uit laten voeren.

Ervoor zorgen dat uw dak veilig en in goede staat blijft

Zijn uw bestaande nokvorsten in slechte staat? Is er een nieuwe nokvorst nodig of wilt u uw nokvorsten vast zetten? Bij kleine én grote problemen zorgen wij ervoor dat uw dak weer in goede staat verkeert! Wij beginnen met een dakinspectie. Mocht het zo zijn dat wij uw dak hebben geïnspecteerd en er is niets aan de hand? Dan brengen wij geen kosten in rekening.

Direct ter plaatse binnen heel het land voor de beste oplossing voor uw dak

Nokvorsten vastzetten, kunststof mortel plaatsen, nokvorsten opnieuw aansmeren op een schuin dak of helpen bij scheuren, vocht, mossen of lekkages. Schakel Daktechniek Smit in, zo weet u zeker dat uw dak weer waterdicht is, en dat er bij flinke wind of regen géén probleem is met de pannen van uw dak en dat u een complete renovatie van een pannendak voorkomt.

Nokvorsten laten controleren

Om schade op lange termijn te voorkomen, wordt het aangeraden om uw nokvorsten minstens één keer per jaar te laten controleren. Ook is het aan te raden om na een periode van hevige wind of flinke regenval een controle uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw nokvorsten goed op hun plek zitten.

Wilt u meer weten over de controle van uw dak? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat!

Onze service voor uw dak

Wist u dat u tot wel 15 jaar garantie kunt verwachten op onze werkzaamheden? Omdat er bij onze diensten gebruik gemaakt wordt van alleen de beste methode om optimale waterdichtheid, en reparatie te garanderen, staan wij vol vertrouwen achter de kwaliteit van ons werk. Zo bent u verzekerd van de beste en duurzame oplossingen voor al uw dakproblemen. Neem vandaag nog contact met ons op!

Ontdek meer over de oplossingen van Daktechniek Smit

Nokvorsten Daktechniek Smit (2)

Nokvorsten reparatie

Voor nokvorsten reparatie bij schade of slijtage kunt u op ons rekenen.

Lees verder

Nokvorsten vervangen

Bij kleine beschadigingen of grotere schade, kan het nodig zijn nokvorsten te vervangen.

Lees verder

Gratis dakinspectie

Voor controle van uw dak en nokvorst komen wij graag langs voor een gratis dakinspectie.

Lees verder

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Nokvorsten vastzetten

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
  • Foto's van huidige situatie op het dak
  • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
  • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520