Schoorsteen afbreken

  • Wij rekenen geen voorrijkosten
  • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
  • Garantie tot wel 15 jaar
  • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Schoorsteen verwijderen zonder zorgen

Daktechniek Smit is uw betrouwbare partner voor het verwijderen van schoorstenen. Wij bieden professionele en deskundige diensten voor het afbreken van zowel niet-dragende als dragende schoorstenen in heel Nederland. Met meer dan 9 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde vakmensen, staan wij klaar om uw schoorsteenproblemen op te lossen.

Of u nu een oude schoorsteeen of lekkende schoorsteen wilt laten slopen of een dragende schouw moet verwijderen, bij Daktechniek Smit bent u aan het juiste adres. Onze experts hebben de kennis en ervaring om uw schoorsteen veilig en efficiënt af te breken, zonder schade aan uw woning. We zorgen voor een vakkundige demontage en zorgen ervoor dat alles netjes wordt opgeruimd.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Jarenlange ervaring en vakmanschap

Bij Daktechniek Smit hebben we ruim 9 jaar ervaring in de daktechniek en hebben we talloze projecten uitgevoerd waarbij schoorstenen moesten worden verwijderd of gesloopt. Ons team van vakmensen beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om zelfs de meest complexe situaties aan te pakken.

Bij het afbreken van een schoorsteen is het belangrijk om dit op een professionele en efficiënte manier te doen. Onze experts zorgen voor een zorgvuldige demontage, waarbij rekening wordt gehouden met de bouwkundige tekeningen en eventuele vergunningen die nodig zijn.

We begrijpen ook de mogelijke risico’s, zoals lekkages, die kunnen optreden bij schoorstenen. Daarom zorgen we ervoor dat uw schoorsteen op een duurzame manier wordt verwijderd, zonder schade aan uw woning en met aandacht voor eventuele lekkageproblemen.

Asbestverwijdering en veiligheid

Indien uw schoorsteen asbest bevat, begrijpen we de noodzaak van veiligheid en de juiste procedures bij het verwijderen ervan. Onze experts zijn op de hoogte van de geldende richtlijnen en voeren het verwijderingsproces op een veilige en verantwoorde manier uit.

Bij Daktechniek Smit bieden we niet alleen een professionele en betrouwbare service, maar ook een garantie tot wel 15 jaar op al onze leveringen en diensten. We zijn trots op onze jarenlange ervaring en expertise in het verwijderen en slopen van schoorstenen. Vertrouw op ons voor een vakkundige en probleemloze aanpak van uw schoorsteenproblemen.

Professioneel schoorsteen verwijderen

Wanneer het gaat om het verwijderen van een schoorsteen, is het van cruciaal belang om dit over te laten aan vakmensen. Zelfs bij een niet-dragende schoorsteen bestaat het risico dat het ondeskundig afsluiten van het ontstane gat in uw dak lekkages veroorzaakt. Het dichten van dit gat vereist specifieke kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat uw dak waterdicht blijft.

Een schoorsteen verwijderen is géén standaardklus

Het verwijderen van een schoorsteen is geen standaardklus die op dezelfde manier kan worden uitgevoerd voor elke schoorsteen. Elke schoorsteen heeft zijn eigen unieke kenmerken, zoals het materiaal waarvan het is gemaakt, de constructie en of het al dan niet een dragende functie heeft.

Het is daarom essentieel om te beseffen dat het verwijderen van een schoorsteen een taak is die alleen moet worden uitgevoerd door ervaren professionals met de juiste kennis en expertise.

Een dragende schoorsteen afbreken

Het verwijderen van een dragende schoorsteen vereist bijvoorbeeld speciale aandacht en expertise, omdat het structurele impact kan hebben op uw huis. Een ervaren team zal de juiste berekeningen en versterkingstechnieken toepassen om ervoor te zorgen dat de stabiliteit en integriteit van uw huis behouden blijven tijdens en na het verwijderingsproces. Daarnaast moeten de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de rest van het huis niet wordt aangetast tijdens het verwijderen van een dragende schoorsteen.

De gevolgen voor de omringende structuren zoals een schouw verwijderen

Bij het verwijderen van een schoorsteen is het ook belangrijk om rekening te houden met de gevolgen voor de omringende structuren, zoals het dak en de schoorsteenmantel. Een professioneel team zal de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om schade aan deze elementen te voorkomen en ervoor zorgen dat alles veilig en efficiënt wordt verwijderd.

Als ervaren specialisten in het verwijderen van schoorstenen begrijpen wij het belang van een professionele aanpak. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om het verwijderingsproces soepel te laten verlopen. Ons team is snel en efficiënt, waardoor we snel kunnen handelen en binnen korte tijd bij u op locatie kunnen zijn.

Kies voor een professionele manier van uw schoorsteen verwijderen

Door te kiezen voor professionele schoorsteenverwijdering, kunt u erop vertrouwen dat uw huis in goede handen is. U behoudt de kwaliteit en integriteit van uw huis, terwijl u tegelijkertijd ruimte creëert voor andere renovatie- of bouwprojecten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een snelle en professionele verwijdering van uw schoorsteen. Ons ervaren team staat voor u klaar om u te helpen en uw wensen te realiseren.

Het belang van juiste afdichting

Een onjuiste afdichting kan resulteren in lekkages zodra de eerste regenbui of de daaropvolgende plaatsvindt. Hoewel het lijkt alsof het ergste gebeurt wanneer water met bakken tegelijk naar binnen stroomt, is het eigenlijk nog erger als het water langzaam binnensijpelt.

Dit kan ongemerkt leiden tot houtrot en de ontwikkeling van schimmels. Tegen de tijd dat u het opmerkt, kan dit zelfs leiden tot de noodzaak om het hele dakbeschot te vervangen.

Vakkundige schoorsteenverwijdering en waterdichting

Bij Daktechniek Smit nemen we al uw zorgen weg door uw schoorsteen vakkundig te verwijderen en uw dak uiterst zorgvuldig waterdicht te maken. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat het verwijderingsproces nauwkeurig wordt uitgevoerd, met oog voor detail en kwaliteit.

We begrijpen de complexiteit van het afdichten van het ontstane gat en gebruiken geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen om ervoor te zorgen dat uw dak beschermd blijft tegen lekkages.

Garantie voor uw gemoedsrust

Bij Daktechniek Smit streven we naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom bieden we garantie op al onze werkzaamheden, tot wel 15 jaar. U kunt met een gerust hart vertrouwen op onze expertise en vakmanschap, wetende dat uw dak professioneel is behandeld en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkages of houtrot.

Uw schoorsteen weghalen door een partij met kennis

Wilt u uw schoorsteen professioneel laten verwijderen en uw dak zorgeloos beschermen tegen lekkages en rot? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en een afspraak te maken voor een gedetailleerde inspectie van uw schoorsteen. Kies voor Daktechniek Smit en geniet van een zorgeloos en duurzaam dak.

Een schoorsteen slopen – zelf doen of uitbesteden?

Bij Daktechniek Smit hebben we uitgebreide kennis en ervaring in het verwijderen van schoorstenen, ongeacht het type dak waarop ze zich bevinden. Of het nu gaat om rechte daken, schuine daken, nieuwe daken of oude daken, ons team van experts weet precies hoe ze te werk moeten gaan.

Het verwijderen van een niet-dragende schoorsteen vereist precisie en zorgvuldigheid. Onze vakmensen zijn bekend met de specifieke technieken en materialen die nodig zijn om deze schoorstenen veilig te verwijderen zonder de structurele integriteit van uw dak in gevaar te brengen.

Schoorsteen verwijderen door Daktechniek Smit

Bij het slopen van een dragende schoorsteen is extra voorzichtigheid geboden. Onze professionals zijn getraind om de juiste stutten en ondersteuningstechnieken toe te passen tijdens het verwijderingsproces, zodat de stabiliteit van uw dak behouden blijft. En wanneer de schoorsteen verwijderd is, blijven we u ondersteunen met nazorg op maat.

Of u nu een complete schouw wilt laten verwijderen of slechts een deel ervan, wij hebben de expertise om dit nauwkeurig en efficiënt uit te voeren. Ons team hanteert professionele technieken om ervoor te zorgen dat het verwijderingsproces soepel verloopt en dat uw dak volledig vrij is van de verwijderde schoorsteen.

Het proces van een schoorsten verwijderen

Het verwijderen van een schoorsteen is een zorgvuldig proces dat vereist dat enkele stappen worden gevolgd om ervoor te zorgen dat het veilig en efficiënt wordt uitgevoerd.

Voordat het verwijderen begint, voert een professioneel team een grondige inspectie uit van de schoorsteen en het omliggende dak. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke risico’s, bepalen van de benodigde apparatuur en vaststellen van de beste aanpak. Indien nodig worden de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat het werk veilig kan worden uitgevoerd.

Dakbescherming vóór het verwijderen van een schoorsteen

Voordat de daadwerkelijke sloop begint, worden er voorzorgsmaatregelen genomen om het dak en de omliggende structuren te beschermen. Dit kan het plaatsen van beschermende zeilen, steigers of valbeveiliging omvatten om schade aan het dak en eventuele omringende eigendommen te voorkomen.

Verwijdering van de schoorsteen is de volgende stap: het sloopproces begint met het afbreken van de schoorsteen, laag voor laag. Dit wordt meestal gedaan met behulp van speciale gereedschappen en apparatuur, zoals breekhamers of steenzagen. Het puin en de materialen worden veilig afgevoerd en afgevoerd.

Dakherstel nadat de schoorsteen verwijderd is

Na het verwijderen van de schoorsteen wordt het dak zorgvuldig hersteld. Eventuele gaten of openingen die zijn ontstaan door de verwijdering van de schoorsteen worden professioneel gedicht om ervoor te zorgen dat het dak weer volledig waterdicht is. Dit kan het vervangen of repareren van dakbedekking, isolatiemateriaal of andere componenten omvatten.

Na het verwijderen van een schoorsteen?: Na het verwijderen van de schoorsteen zorgen we ervoor dat uw dak weer in optimale staat is. We dichten het ontstane gat op een professionele wijze af, zodat u geen zorgen hoeft te maken over lekkages of andere problemen.

Vertrouw op de expertise van Daktechniek Smit

Of u nu een stalen constructie, een gedeelde schoorsteen of een gehele schoorsteen wilt laten verwijderen: onze ervaren vakmensen zijn bedreven in het werken met verschillende daktypen en zorgen ervoor dat uw project succesvol wordt afgerond, of het nu gaat om het verwijderen van een schoorsteen op een nieuw dak of het slopen van een oude schoorsteen.

Wat kan een lekkende schoorsteen veroorzaken?

Schoorsteenlekkage kan een veelvoorkomend probleem zijn dat voor wateroverlast en schade aan uw woning kan zorgen. Bij Daktechniek Smit hebben we de expertise om effectief om te gaan met schoorsteenlekkages.

Als onderdeel van ons schoorsteenverwijderingsproces inspecteren we grondig het dak en de schoorsteen om de oorzaak van de lekkage te identificeren. Op basis hiervan kunnen we de nodige reparaties uitvoeren om de schoorsteen lekkage te verhelpen en verdere schade te voorkomen.

Een oude schoorsteen slopen of de schouw verwijderen

Wanneer een schoorsteen niet meer in gebruik is of ernstige schade heeft opgelopen, kan het nodig zijn om deze volledig te slopen. Onze ervaren vakmensen zijn bekend met het slopen van verschillende soorten schoorstenen, waaronder gemetselde schoorstenen. Met behulp van geavanceerde apparatuur en professionele technieken zorgen we ervoor dat de sloop van de schoorsteen veilig en efficiënt verloopt.

We nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om schade aan het omliggende dak en de structuur te voorkomen, terwijl we zorgen voor een grondige en volledige verwijdering van de schoorsteen.

Een gemetselde schoorsteen verwijderen

Een gemetselde schoorsteen kan een charmant kenmerk van een oudere woning zijn, maar kan ook problemen veroorzaken, zoals lekkages of structurele schade. Als uw schoorsteen aan reparatie toe is of u besluit om deze volledig te verwijderen, bent u bij Daktechniek Smit aan het juiste adres.

Onze specialisten hebben uitgebreide ervaring in het werken met gemetselde schoorstenen en kunnen zorgen voor de benodigde reparaties of een vakkundige verwijdering, afhankelijk van uw wensen en de conditie van de schoorsteen. We zorgen ervoor dat het proces zorgvuldig wordt uitgevoerd en dat uw dak in optimale staat blijft.

Een professionele aanpak bij het verwijderen van een schoorsteen

Bij Daktechniek Smit begrijpen we de complexiteit van schoorsteenlekkages en het belang van een professionele en vakkundige aanpak bij het slopen van schoorstenen, inclusief gemetselde varianten. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we u helpen bij het oplossen van problemen met lekkages en het veilig verwijderen van schoorstenen, met als doel om uw dak weer in optimale conditie te brengen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u een lekkende schoorsteen, een oude schoorsteen die verwijderd moet worden, problemen met een schoorsteenlekkage of een schoorsteen die asbest bevat? Neem vandaag nog contact met ons op. Ons ervaren team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en een afspraak te maken voor een vrijblijvende inspectie van uw schoorsteen

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

We begrijpen dat er zich noodsituaties kunnen voordoen, zoals lekkages of andere spoedeisende problemen met uw dak. Daarom zijn wij 24/7 bereikbaar voor calamiteiten en kunnen we binnen 2 uur ter plaatse zijn om snel en effectief op te treden. Vertrouw op Daktechniek Smit voor een professionele en betrouwbare service bij het afbreken van uw schoorsteen.

Ontdek meer over de oplossingen van Daktechniek Smit

Schoorsteen onderhoud renovatie daktechniek smit

Schoorsteen renoveren

Als uw schoorsteen toe is aan renovatie, helpen wij graag met de herstelwerkzaamheden.

Lees verder
Schoorsteen renoveren onderhoud daktechniek smit

Schoorsteen repareren

Heeft uw schoorsteen schade? Wij bieden deskundige schoorsteen reparaties.

Lees verder
Schoorsteen onderhoud Daktechniek Smit

Schoorsteen onderhoud

Als uw schoorsteen onderhoud nodig heeft, staan wij klaar voor de werkzaamheden.

Lees verder

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Schoorsteen afbreken

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
  • Foto's van huidige situatie op het dak
  • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520