Schoorsteen impregneren

 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
 • Garantie tot wel 15 jaar
 • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Schoorsteen impregneren & renoveren

Schoorstenen zijn een belangrijk onderdeel van een gebouw, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het afvoeren van rook en gassen. Helaas kunnen schoorstenen snel slijten door blootstelling aan weersomstandigheden en roet. Dit kan leiden tot onveilige situaties en dure reparatie- en vervangingskosten.

Een effectieve manier om de levensduur van uw schoorsteen te verlengen en deze veilig te houden, is door deze te impregneren. Dit kan onderdeel zijn van schoorsteen reparatie.

Schoorsteen impregneren is een proces waarbij een speciaal product in de schoorsteen wordt aangebracht om het te beschermen tegen weersinvloeden en roet. Het product vormt een waterdichte barrière die voorkomt dat water in de schoorsteen dringt.

Een ander voordeel van schoorsteen impregneren is dat het helpt om roet te verminderen. Roet kan zich ophopen in de schoorsteen en kan leiden tot blokkades en brandgevaar. Door de schoorsteen te impregneren wordt het ophopen van roet voorkomen, waardoor de schoorsteen veiliger en efficiënter is.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Hoe schoorsteen impregneren?

Er zijn verschillende methoden om een schoorsteen te impregneren, waaronder sprayen en rollen. Het is belangrijk om een professionele dakdekker in te schakelen om deze taak uit te voeren, omdat ze de juiste middelen en kennis hebben om de schoorsteen op de juiste manier te behandelen.

In samenvatting, schoorsteen impregneren is een effectieve manier om de levensduur van uw schoorsteen te verlengen en deze veilig te houden. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden en roet, en helpt om roet te verminderen. Laat de taak uitvoeren door een professionele dakdekker om er zeker van te zijn dat de schoorsteen op de juiste manier wordt behandeld.

Schoorsteen impregneermiddel

Er zijn verschillende soorten schoorsteen impregneermiddelen op de markt beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen.

Een van de meest populaire soorten is siliconenhars. Dit is een vloeibare impregneermiddel dat een dunne, waterdichte laag vormt op de binnenwand van de schoorsteen. Het is duurzaam, flexibel en kan weerstand bieden tegen temperaturen tot 300 graden Celsius.

Een ander populaire soort is bitumen impregneermiddel. Dit is een dikke, zwarte pasta die een waterdichte barrière vormt. Het is goedkoop en eenvoudig aan te brengen, maar heeft een lagere hittebestendigheid dan siliconenhars.

Er zijn ook impregneermiddelen op basis van acrylaat of polyurethaan beschikbaar. Deze zijn vaak in een sprayvorm verkrijgbaar en bieden een waterdichte afdichting en goede adhesie. Er is ook een speciale impregneermiddelen voor schoorstenen gemaakt van keramiek of metselwerk.

Het is belangrijk om te onthouden dat schoorsteen impregneermiddelen moeten worden aangebracht door een professionele dakdekker. Ze zullen in staat zijn om de juiste keuze van impregneermiddel te maken voor uw specifieke schoorsteen en om het op de juiste manier aan te brengen.

Lekkende schoorsteen impregneren

Lekkende schoorsteen impregneren? Vaak moet dan de complete schoorsteen gerenoveerd worden. Alleen impregneren is niet voldoende. Het impregnatiemiddel zorgt er namelijk voor dat de voegen en stenen van de schoorsteen niet poreus worden. Wanneer er dus een lekkage aan uw schoorsteen is, dan is de kans groot dat er al barsten te zien zijn in het voegwerk of de bovenplaat van de schoorsteen.

Veel huiseigenaren krijgen te maken met problemen veroorzaakt door slecht onderhouden schoorstenen. Eén van de beste manieren om deze problemen te voorkomen is door uw schoorsteen te impregneren. In dit artikel bespreken we de voordelen van het impregneren van uw schoorsteen en hoe u dit proces kunt laten uitvoeren.

Wat is impregneren en waarom is het belangrijk voor uw schoorsteen?

Het impregneren van uw schoorsteen, gebakken steen, houdt in dat er een speciale coating wordt aangebracht op het oppervlak van de schoorsteen. Deze waterafstotende laag zorgt ervoor dat regenwater niet in de schoorsteen kan doordringen. Dit is vooral belangrijk omdat vocht de belangrijkste oorzaak is van schade aan schoorstenen.

De levensduur verlengen, zonder een nieuwe schoorsteen

Door uw schoorsteen te impregneren, verlengt u de levensduur ervan aanzienlijk. U voorkomt ernstige schade zoals barsten in het metselwerk, het afbrokkelen van de bakstenen en roestvorming. Het impregneermiddel creëert een beschermende barrière die vocht buiten de schoorsteen houdt, waardoor deze bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Wanneer u de schoorsteen gaat impregneren, verzeker u er dan van dat het niet gaat om een slecht onderhouden schoorsteen, dit kan namelijk voor problemen zorgen waar u mogelijk geen ervaring mee heeft. Een ervaren vakman inschakelen en de schoorsteen laten impregneren kan de investering meer dan waard zijn.

De voordelen van het impregneren van uw schoorsteen

Wanneer uw schoorsteen niet is geïmpregneerd, kan vocht in de bakstenen doordringen, met als resultaat dat ze kunnen barsten en afbrokkelen. Dit kan leiden tot dure reparaties en in extreme gevallen zelfs instortingen van de schoorsteen. Met een impregneermiddel wordt uw schoorsteen beschermd tegen vocht en blijft deze in goede staat, wat u geld en stress bespaart op lange termijn.

In koude klimaten kan vorst en dooicycli ernstige schade veroorzaken aan uw schoorsteen. Met behulp van een waterafstotende coating vermindert u het risico op scheuren en andere schade veroorzaakt door dit weerfenomeen. Zo wordt de schoorsteen impregneren zorg en de schoorsteen reinigen in één keer gedaan.

De schoorsteen impregneren zorgt ervoor dat uw schoorsteen bestand is tegen alle weersomstandigheden en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over vorstschade.

 • Laat een professioneel bedrijf de lekkage opsporen: Een professioneel bedrijf kan de oorzaak van de lekkage opsporen en bepalen welke reparaties nodig zijn.
 • Laat de schoorsteen inspecteren en onderhouden: Voordat u begint met reparaties, is het belangrijk om de schoorsteen te laten inspecteren en onderhouden door een professioneel bedrijf. Dit helpt om eventuele andere problemen op te sporen die de lekkage kunnen veroorzaken.
 • Laat de afdichtingen controleren en vervangen: Een van de meest voorkomende oorzaken van een lekkende schoorsteen is slechte afdichtingen. Daktechniek Smit is gespecialiseerd in het opsporen van schoorsteen lekkages.
 • Laat de schoorsteen repareren: Vaak moet in dit geval de complete schoorsteen gerenoveerd worden, doordat de schoorsteen verouderd is. De voegen worden poreus en gaan barsten en uiteindelijk afbrokkelen.
 • Wanneer de lekkage is verholpen nemen we foto's van de huidige situatie, zodat u het eindresultaat van dichtbij kan bekijken.

Houd er rekening mee dat het repareren van een lekkende schoorsteen vaak een complexe taak is, en het is aan te raden om een professioneel bedrijf in te huren om de reparaties uit te voeren. Kom direct in contact voor een gratis dakinspectie en een offerte opmaat.

Verhoogde brandveiligheid dankzij schoorsteen impregnatie

Een ander voordeel van het impregneren van uw schoorsteen is de verhoogde brandveiligheid. Impregneren kan namelijk ook helpen bij het verminderen van de kans op brand in uw schoorsteen.

Veiligheid is essentieel als het gaat om uw huis en uw gezin! Het schoorsteen impregneermiddel vormt een beschermende laag op het schoorsteen oppervlak die voorkomt dat roet, teer en andere brandbare materialen zich ophopen in uw schoorsteen en zo het risico op brand verminderen. Ook zorgt het ervoor dat uw schoorsteen grondig gereinigd wordt en dat het metselwerk droog blijft.

Hoe kunt u uw schoorsteen laten impregneren?

Hoewel het mogelijk is om zelf uw schoorsteen te impregneren, wordt het ten zeerste aanbevolen om een professional in te schakelen. Een expert op dit gebied kan beoordelen wat de beste impregneermethoden en -producten zijn voor uw type schoorsteen.

De eerste stap is om een gecertificeerd bedrijf te vinden dat ervaring heeft met schoorsteen impregneren. Zij zullen uw schoorsteen inspecteren en bepalen of er eventuele reparaties nodig zijn voordat ze het impregneermiddel aanbrengen.

Schoorsteen impregneren door een ervaren vakman

Vervolgens zal de professional de impregneerlaag zorgvuldig aanbrengen op de buitenkant van uw schoorsteen, terwijl ze ervoor zorgen dat alle oppervlakken gelijkmatig worden bedekt.

Stel uzelf gerust door professionele hulp in te schakelen voor het impregneren van uw schoorsteen! Wanneer u uw schoorsteen laat impregneren, is het zaak dat het op een professionele wijze gebeurt.

Kom direct in contact met onze professionele dakdekkers om uw schoorsteen te laten impregneren en eventueel renoveren. Bij Daktechniek Smit staat transparantie hoog in het vaandel en daarom krijgt u eerst een gratis dakinspectie met foto’s van de huidige situatie van uw schoorsteen!

Veelgestelde vragen

Het impregneren van een schoorsteen is een proces waarbij er een waterafstotende vloeistof wordt aangebracht op de schoorsteen zodat deze tegen verschillende weersinvloeden beschermd is. Dat kan worden gedaan door speciaal impregneermiddel te sprayen of te rollen over het oppervlak. Het is belangrijk voor optimale hechting zodat het oppervlak schoon en droog is. De professionele dakdekkers van Daktechniek Smit hebben de juiste kennis en gereedschappen om dit proces effectief en veilig uit te voeren. Dat zorgt ervoor dat de schoorsteen langdurig beschermd blijft.

De kosten voor het impregneren van een schoorsteen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de grootte van de schoorsteen, de materialen die er gebruikt worden en ook de arbeidskosten. Gemiddeld kunnen de kosten uiteenlopen van enkele honderden euro’s tot iets meer. Dit is afhankelijk van hoe complex de klus is. U kunt vandaag nog een offerte op maat aanvragen bij Daktechniek Smit. Dan krijgt u een prijsopgave die helemaal is aangepast naar uw persoonlijke situatie. Zo betaalt u precies datgeen wat er voor uw dak nodig is, wel zo eerlijk!

Voor het impregneren van een schoorsteen worden vaak materialen zoals siliconenhars, bitumen, acrylaat of polyurethaan gebruikt. Siliconenhars is een erg populair materiaal omdat dit duurzaam en hittebestendig is. Dat terwijl bitumen vaak een kosteneffectieve optie is. Materialen zoals acrylaat en polyurethaan in sprayvorm bieden een goede afdichting en adhesie. De keuze voor de materialen bij het impregneren van uw schoorsteen is ook afhankelijk van de staat en het type schoorsteen. Bij Daktechniek Smit bepalen we het beste materiaal aan de hand van uw specifieke situatie.

Een waterdichte schoorsteen vereist regelmatig onderhoud en andere preventieve maatregelen, zoals bijvoorbeeld impregneren. Het impregneermiddel vormt een beschermende laag die vocht weert. Het is ook belangrijk om regelmatig de schoorsteen te laten checken op scheuren of eventuele beschadigingen in het metselwerk. Een goede waterdichte afsluiting aan de bovenkant van de schoorsteen, zoals bijvoorbeeld een schoorsteenkap, is ook essentieel tegen het voorkomen van waterinfiltratie. Bij Daktechniek Smit hebben we alle middelen en de nodige expertise in huis om uw schoorsteen waterdicht te maken en te houden.

Er zitten een aantal grote voordelen aan het impregneren van de schoorsteen. Niet alleen is dit een voordelige ingreep, soms is het ook gewoon essentieel. Een van de voordelen is een langere levensduur van de schoorsteen. Hij wordt beschermd tegen weersinvloeden, de kans op lekkages is een stuk kleiner en er is ook sprake van een verbeterde brandveiligheid omdat roetaanslag wordt tegengegaan. Impregneren helpt ook met het behouden van de isolerende eigenschappen van de schoorsteen, wat zorgt voor een betere afvoer van rook in uw woning.

Theoretisch gezien zou het mogelijk zijn om de schoorsteen zelf te impregneren. Maar wij raden sterk aan om een specialist in te schakelen. Wanneer u dit zelf probeert en het gaat fout, dan kan dit zorgen voor schade aan uw schoorsteen, en zonder de juiste uitrusting kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid. Beide kunnen behoorlijk wat vervelende gevolgen hebben. Wij van Daktechniek Smit zijn specialisten met jarenlange kennis en ervaring. Wij hebben de nodige expertise, gereedschappen en veiligheidsuitrusting. Daarnaast kunnen wij ook een grondige inspectie uitvoeren en adviseren over eventuele reparaties of andere onderhouds ingrepen die uitgevoerd moeten worden.

Ontdek meer over de oplossingen van Daktechniek Smit

Schoorsteen onderhoud renovatie daktechniek smit

Schoorsteen renoveren

Als uw schoorsteen toe is aan renovatie, helpen wij graag met de herstelwerkzaamheden.

Lees verder
Schoorsteen renoveren onderhoud daktechniek smit

Schoorsteen repareren

Heeft uw schoorsteen schade? Wij bieden deskundige schoorsteen reparaties.

Lees verder
Schoorsteen onderhoud Daktechniek Smit

Schoorsteen onderhoud

Als uw schoorsteen onderhoud nodig heeft, staan wij klaar voor de werkzaamheden.

Lees verder

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Schoorsteen impergneren

 • Professionele dakdekker
 • Gratis dakinspectie
 • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
 • Foto's van huidige situatie op het dak
 • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
 • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520