Schoorsteen lekkage? Wij staan 24/7 voor u klaar

Schoorsteen lekkage

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!

24/7 Support

Voor calamiteiten 24/7 bereikbaar en binnen 2 uur op locatie!

24/7 bereikbaar voor calamiteiten met uw dak. Wij zijn binnen 2 uur inzetbaar door heel Nederland voor noodreparaties aan uw dak.

8 Jaar kennis

Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder één dak!

Met meer dan 9 jaar vakmanschap is geen enkele uitdaging te groot! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in daktechniek.

Op al onze leveringen en diensten garantie tot wel 15 jaar !

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en geven garantie tot wel 15 jaar! Op al onze diensten en leveringen.
Schoorsteen lekt water, door lekkage

Schoorsteen lekkage

Een schoorsteen lekkage kan een groot probleem zijn voor huiseigenaren. Een lekkende schoorsteen kan namelijk leiden tot waterschade, schimmelvorming en andere problemen in uw huis. In deze blogpost zullen we bespreken wat een schoorsteen lekkage is, de oorzaken ervan en hoe u dit kunt voorkomen of oplossen.

Hoe ontstaat een schoorsteen lekkage?

Een schoorsteen lekkage ontstaat wanneer water in de schoorsteen terechtkomt. Dit kan gebeuren door een gebrek aan onderhoud, slechte afdichtingen of beschadiging van de schoorsteen zelf. Een van de meest voorkomende oorzaken van een schoorsteen lekkage is het gebrek aan onderhoud. Als u de schoorsteen niet regelmatig laat inspecteren en onderhouden, kan er vuil en mossen zich ophopen in de schoorsteen, wat kan leiden tot lekkages.

Schoorsteen lekt water

Schoorsteen lekt water? Slechte afdichtingen zijn ook een veelvoorkomende oorzaak van schoorsteen lekkages. Als de afdichtingen van de schoorsteen niet goed zijn, kan water gemakkelijk de schoorsteen binnendringen en leiden tot lekkages. Dit kan komen omdat de bovenplaat van de schoorsteen verouderd is of de voegen niet meer intact zijn, maar in het beste geval is alleen het lood opgewaaid en moet dit terug op zijn plek geklopt worden.  Beschadiging van de schoorsteen zelf, zoals scheuren of gaten, kan ook leiden tot lekkages.

Hoe schoorsteen lekkage voorkomen?

Om een schoorsteen lekkage te voorkomen, is het belangrijk om de schoorsteen regelmatig te laten inspecteren en onderhouden. Laat een professioneel bedrijf de schoorsteen inspecteren en eventuele problemen oplossen. Ook is het aan te raden om de afdichtingen van de schoorsteen te laten controleren en indien nodig te vervangen.

De schoorsteen herstellen na achterstallig onderhoud

Als u al last heeft van een schoorsteen lekkage of loszittende stenen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere waterschade of andere problemen te voorkomen. Laat een professioneel bedrijf de lekkage opsporen en oplossen. Kom direct in contact voor een gratis dakinspectie, door een vakman van Daktechniek Smit. Wij kunnen het plateau repareren, een slechte loodslab vervangen en nieuwe loodslabben installeren. Zelfs bij wisselende weersomstandigheden gaan wij voor u aan de slag!

In samenvatting, een schoorsteen lekkage kan leiden tot ernstige problemen in uw huis. Het is belangrijk om de schoorsteen regelmatig te laten inspecteren en onderhouden, en eventuele problemen snel op te lossen om verdere waterschade of andere problemen te voorkomen.

Schoorsteen lek water

Lekkage schoorsteen repareren?

Als u een lekkende schoorsteen heeft, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere waterschade of andere problemen te voorkomen. Hier zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uw lekkende schoorsteen te laten repareren:

 • Laat een professioneel bedrijf de lekkage opsporen: Een professioneel bedrijf kan de oorzaak van de lekkage opsporen en bepalen welke reparaties nodig zijn.

 • Laat de schoorsteen inspecteren en onderhouden: Voordat u begint met reparaties, is het belangrijk om de schoorsteen te laten inspecteren en onderhouden door een professioneel bedrijf. Dit helpt om eventuele andere problemen op te sporen die de lekkage kunnen veroorzaken.

 • Laat de afdichtingen controleren en vervangen: Een van de meest voorkomende oorzaken van een lekkende schoorsteen is slechte afdichtingen. Daktechniek Smit is gespecialiseerd in het opsporen van schoorsteen lekkages.

 • Laat de schoorsteen repareren: Vaak moet in dit geval de complete schoorsteen gerenoveerd worden, doordat de schoorsteen verouderd is.  De voegen worden poreus en gaan barsten en uiteindelijk afbrokkelen.

 • Wanneer de lekkage is verholpen nemen we foto's van de huidige situatie, zodat u het eindresultaat van dichtbij kan bekijken.

Houd er rekening mee dat het repareren van een lekkende schoorsteen vaak een complexe taak is, en het is aan te raden om een professioneel bedrijf in te huren om de reparaties uit te voeren. Kom direct in contact voor een gratis dakinspectie en een offerte opmaat.

Een schoorsteen lekkage opsporen is het begin

Een kapotte schoorsteenkap kan ernstige schade aan uw huis veroorzaken. Het is essentieel om de oorzaken van het lek te achterhalen en het zo snel mogelijk te repareren. Een lekkende schoorsteen kan verschillende tekenen vertonen. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn

> Waterdruppels of vochtige plekken rond de schoorsteen laten renoveren

> Vochtige plekken op de muren of plafonds in de buurt van de schoorsteen

> Schimmel- of meeldauwgroei in de buurt van de schoorsteen

> Loshangend behang of afbladderende verf rond de schoorsteen

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Lekken opsporen en een waterdichte afsluiting als oplossing

Het vroegtijdig opsporen van lekken is cruciaal om de omvang van de schade te beperken. Een klein lek kan na verloop van tijd ernstige problemen veroorzaken, zoals rottend houtwerk, schade aan de isolatie en zelfs structurele schade aan uw huis. Door lekken snel op te sporen, kunt u tijdig de nodige reparaties uitvoeren.

Om een lekkende schoorsteen effectief te repareren, is het belangrijk om de oorzaak van het lek te achterhalen. Losse bakstenen kunnen water doorlaten en lekkage veroorzaken. Dit kan het gevolg zijn van verwering, ouderdom of een foutieve constructie. Reparatie van losse bakstenen is essentieel voor het behoud van een waterdichte schoorsteen.

Een strook lood strippen

Lood wordt vaak gebruikt bij de bouw van schoorstenen om waterdichtheid te garanderen. Als de loodstrips beschadigd zijn, kunnen er lekken ontstaan. Het vervangen of repareren van de stroken lood is nodig om de lekkage te verhelpen.

Ook poreus metselwerk absorbeert water als een spons, wat tot lekkages kan leiden. Het behandelen met een waterafstotend middel kan helpen om de lekkage te stoppen. Deze coatings creëren een beschermende barrière en voorkomen dat water de schoorsteen binnendringt.

Een lekkage schoorsteen voorkomen met een waterdichte afsluiting kan de oplossing bieden. Maar voordat de oplossing bekend is, zijn er een aantal stappen die u zou moeten nemen:

Begin met een visuele inspectie

Voer een grondige visuele inspectie uit van de schoorsteen en de omgeving. Zoek naar tekenen van schade, losse stenen, scheuren of andere afwijkingen die op een lek kunnen duiden.

Ook een waterdichtheidstest kan helpen bij het identificeren van de bron van een lek. Giet voorzichtig water over de schoorsteen en kijk waar het water de schoorsteen binnenkomt.

Beroep doen op professionals

Als u moeite hebt om het lek zelf op te sporen, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Ervaren professionals kunnen geavanceerde technieken en apparatuur gebruiken om de bron van het lek nauwkeurig te lokaliseren.

Het verhelpen van een lekkende schoorsteen vereist specifieke maatregelen, afhankelijk van de oorzaak van de lekkage. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

Vervangen van beschadigde loodstroken

Beschadigde loodstroken moeten worden vervangen om de waterdichtheid te herstellen. Een vakman kan de oude stroken verwijderen en nieuwe stroken nauwkeurig installeren.

Een kapotte schoorsteenkap kan lekkages veroorzaken en het hele huis in gevaar brengen. Het is essentieel om de schoorsteen tijdig te herstellen om verdere schade en ongemakken te voorkomen.

 1. Kan ik zelf mijn schoorsteen renoveren?
  Het wordt sterk aanbevolen om een professionele vakman in te schakelen voor het renoveren van uw schoorsteen. Het is een specialistisch werk dat expertise vereist om ervoor te zorgen dat het probleem op de juiste manier wordt aangepakt en uw schoorsteen veilig en goed functioneert.

 2. Hoe lang duurt het renoveren van een schoorsteen gemiddeld?
  De duur van het renoveren van een schoorsteen kan variëren, afhankelijk van de ernst van het probleem en de omvang van de benodigde werkzaamheden. Gemiddeld kan dit echter enkele dagen tot een week duren.

 3. Wat kost het renoveren van een schoorsteen?
  De kosten voor het renoveren van een schoorsteen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie en de benodigde werkzaamheden. Het is het beste om contact op te nemen met een professionele vakman voor een nauwkeurige prijsopgave op basis van uw specifieke behoeften.

Lekkage service Utrecht daklekkage

Lekkage schoorsteen: oorzaak van de problemen

Wanneer de schoorsteenkap beschadigd is, kan er water doorheen sijpelen en in het metselwerk terechtkomen. Dit kan leiden tot lekkages in uw huis, met alle gevolgen van dien. Het is belangrijk om deze problemen aan te pakken en de oorzaak van de lekkage op te sporen en te verhelpen.

Laat uw schoorsteen professioneel renoveren

Het is absoluut aan te raden om een professional in te schakelen om uw schoorsteen te laten renoveren. Een ervaren vakman zal weten hoe hij het probleem moet aanpakken en de juiste materialen en technieken gebruiken om uw schoorsteen weer in topconditie te brengen.

Schoorsteenkap beschermt tegen verdere problemen

Tijdens de renovatie kan ook de schoorsteenkap worden vervangen of gerepareerd. Deze kap beschermt niet alleen tegen regen en andere weersinvloeden, maar houdt ook vogels en andere dieren buiten. Door deze bescherming kunt u verdere problemen voorkomen en zo de levensduur van uw schoorsteen verlengen.

Gecertificeerde dakdekker