Schoorsteen lood vervangen of repareren | Waar moet ik opletten?

Schoorsteen lood vervangen of repareren

Uw schoorsteen lood laten vervangen of repareren, door professionals

7 dagen per week telefonisch bereikbaar

Gecertificeerde dakdekker
24/7 Support

Voor calamiteiten 24/7 bereikbaar en binnen 2 uur op locatie!

24/7 bereikbaar voor calamiteiten met uw dak. Wij zijn binnen 2 uur inzetbaar door heel Nederland voor noodreparaties aan uw dak.

8 Jaar kennis

Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder één dak!

Met meer dan 9 jaar vakmanschap is geen enkele uitdaging te groot! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in daktechniek.

Op al onze leveringen en diensten garantie tot wel 15 jaar !

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en geven garantie tot wel 15 jaar! Op al onze diensten en leveringen.
Schoorsteen lood vervangen gelopt
Schoorsteen lood vervangen

Schoorsteen lood vervangen

Is het lood van uw schoorsteen aan vervanging toe of kan het nog gerepareerd worden? Deze vragen horen wij vaak voorbij komen bij verschillende klanten. Het lood van de schoorsteen heeft een belangrijke functie voor uw dak. Het schoorsteen lood zorgt er namelijk voor dat het water dat naar beneden komt netjes via de pannen en de goot naar de regenwaterafvoer wordt afgevoerd.

Om terug te komen op of uw lood gerepareerd of vervangen zal moeten worden... Dit zal afhangen van, hoe goed u uw dak heeft onderhouden. Goed onderhoud voorkomt namelijk renoveren en renoveren voorkomt vernieuwen!

Dat daargelaten zijn er natuurlijk meerdere redenen waarom u, het lood van uw schoorsteen zou moeten vervangen. Om u hier een goed beeld van te geven hebben wij alles op een rijtje gezet op deze pagina. Wilt u direct actie laten ondernemen? Boek dan direct een gratis dakinspectie in, om verdere ongewenste schade aan de binnen- en buitenkant van uw dak te voorkomen.  

Loodvervanger schoorsteen zwart
Lood schoorsteen vervangen met loodvervanger

Wanneer schoorsteen lood vervangen?

Het lood van uw schoorsteen, kan om meerderen redenen moeten worden vervangen. Wij zetten de redenen op een rijtje voor u. Het lood moet vervangen worden bij: 

  1. Zichtbare scheurtjes;
  2. Waterschade rond de schoorsteen;
  3. Bereiken van de maximale levensduur;
  4. Foutief / niet professioneel aangebracht lood.

Het is belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat schade aan uw lood meerdere redenen kan hebben. Wij hebben het op deze pagina uitsluitend over het lood rond uw schoorsteen. Lood op andere plaatsen kan ook door andere oorzaken beschadigd zijn. Neem bij twijfel altijd contact op!

Aan de binnenkant van uw schoorsteen is waterschade te zien.

Waterschade kan worden veroorzaakt doordat het lood van uw schoorsteen is opgewaaid. Ook kan het zo zijn dat het lood van uw schoorsteen verouderd is en er daardoor scheurtjes in zitten. Via deze scheurtjes kan het water vervolgens naar binnen komen. De waterschade kan ook ontstaan, omdat de complete schoorsteen aan een renovatie toe is. Om dit soort schade te voorkomen adviseren wij met regelmaat (ongeveer jaarlijks maar minstens eens in de twee jaar) een dakinspectie te laten uitvoeren. Daktechniek Smit voert deze dakinspecties geheel gratis uit!

Scheurtjes zijn zichtbaar in het schoorsteen lood?

Hoe ontstaan scheurtjes in uw lood? Bij het warmer of kouder worden (buitentemperatuurswisselingen) gaat het lood van uw schoorsteen krimpen of uitzetten. Wanneer het lood krimpt en uitzet wordt elke keer hetzelfde punt belast. Aan het einde van de levensduur zal het lood dan ook als eerste op deze plekken scheuren.

Schoorsteen lood levensduur

De gemiddelde levensduur van lood rond uw schoorsteen is 30 tot 40 jaar. We spreken in deze situatie wel over een lood dikte van 20 ponds / code 20 (regulier schoorsteen lood met een dikte van 1.76 mm). Is uw huis niet een van de nieuwste woningen meer, dan is het bereiken van het einde van de levensduur een veel voorkomend verschijnsel. 

Schoorsteen lood is foutief aangebracht

Het vervangen van schoorsteen lood is echt vakmanschapswerk. Het lood moet professioneel verwijderd worden en daarna opnieuw worden aangebracht. Het lood moet daarbij in de vorm van de dakpannen worden geklopt. Hier gaat het vaak mis! Wanneer u dit niet professioneel uit laat voeren, is de kans groot dat het lood verkeerd wordt aangeklopt. Dit zorgt ervoor dat het lood rond uw schoorsteen veel sneller en dus eerder gaat scheuren. 

Schoorsteen lood vervangen of repareren
Schoorsteen lood vervangen of repareren?

Schoorsteen lood repareren of vervangen?

In heel uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om het lood rond de schoorsteen te repareren. Hoe komt dit en waarom alleen dan? Wanneer er alleen op een klein oppervlakte scheurtjes in het lood zitten, is het mogelijk om een gedeelte te repareren. Wat we vaak doen in deze situatie is; of het gedeelte helemaal verwijderen, of we brengen een nieuw stuk lood aan, over het kapotte stuk lood heen.


Wacht niet te lang met actie ondernemen op het vervangen of repareren van uw schoorsteen lood. Dit kan namelijk zorgen voor rot, op plekken waar deze alles behalve gewenst zijn! Kom direct in contact voor een gratis dakinspectie en voorkom ongewenste schade!

Onze prioriteit bij het vervangen van lood schoorstenen

Als u een lekkage rondom uw schoorsteen opmerkt of merkt dat er lood los is gekomen, is het essentieel om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Het vervangen van het lood rondom uw schoorsteen kan namelijk voorkomen dat er water uw huis binnendringt en verdere schade veroorzaakt.


Voordat we beginnen met het vervangen van het lood rondom uw schoorsteen, bieden we een gratis dakinspectie aan. Dit stelt ons in staat om de huidige situatie van uw dak te beoordelen en een grondige analyse te maken van wat er precies moet gebeuren. We willen er zeker van zijn dat we alle problemen identificeren en oplossen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele verdere schade in de toekomst.

Uw betrouwbare partner in noodsituaties

Soms kunnen er noodsituaties optreden, zoals plotselinge lekkages of stormschade aan uw dak. Daarom bieden we 24/7 noodreparaties aan. Ons team van ervaren dakdekkers staat altijd voor u klaar om dringende problemen op te lossen en uw dak te beschermen tegen verdere schade. U kunt op ons rekenen, ongeacht het tijdstip.


Naast het vervangen van lood schoorstenen, bieden wij een scala aan andere diensten aan. Waaronder het verwijderen of renoveren van een schoorsteen voor een veilige en functionerende schoorsteen.
Een schoorsteen is een belangrijk onderdeel van uw huis, maar kan na verloop van tijd beschadigd raken door weersinvloeden en slijtage. Wij kunnen uw schoorsteen renoveren of zelfs verwijderen als dat nodig is. Zo bent u verzekerd van een goed functionerende en veilige schoorsteen.


Foto's van huidige situatie op het dak voor gedetailleerd advies

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij foto's van de huidige situatie op uw dak. Deze foto's stellen ons in staat om een gedetailleerd advies te geven over wat er moet gebeuren om de problemen op te lossen en uw dak in optimale staat te brengen. Zo weet u precies waar u aan toe bent voordat we aan de slag gaan.


Onze experts kunnen al uw vragen beantwoorden en u helpen de juiste keuzes te maken voor uw dak. U kunt rekenen op eerlijk en betrouwbaar advies, omdat we altijd transparant willen zijn over het beste voor uw dak. Meer weten? Neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op!
Loodwerk dak
Lood kloppen in vorm dakpannen

Schoorsteen lood vervangen, door Daktechniek Smit

Waarom u schoorsteen lood vervangen / repareren uitbesteden aan een professionals? Het lood aanbrengen is een hele klus op zich. Het lood moet eerst voorzichtig verwijderd worden zonder schade aan uw schoorsteen te maken. Wanneer het lood verwijderd is gaan we het vervangen voor nieuw lood. Wanneer we het lood vast hebben gezet gaan we het lood kloppen. Lood moet standaard in de vorm van de dakpannen worden geklopt. Bij het kloppen van het lood is het belangrijk goed op te letten met je handelingen.

Waarschuwing! Lood scheurt heel snel, als u er niet voorzichtig mee omgaat. Het kloppen van lood is echt vakmanschap onderschat dit niet!

Het lood wordt voorzichtig in de vorm van de dakpannen geklopt. Als het lood gemonteerd is, is uw dak zeker 30 tot 40 jaar beschermd met goed onderhoud tegen waterschade. Het lood van uw dakkapel professioneel laten vervagen? Kom direct in contact voor een vrijblijvend advies op maat 

Veelgestelde vragen over lood schoorsteen vervangen

Hoe lang gaat lood om schoorsteen mee?

De levensduur van lood om een schoorsteen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het lood, de weersomstandigheden en de algemene onderhoudsstaat van de schoorsteen. Over het algemeen kan goed geïnstalleerd en regelmatig onderhouden lood om een schoorsteen tientallen jaren meegaan. Het is echter belangrijk om de staat van het lood regelmatig te laten controleren door een professioneel bedrijf  om eventuele schade, slijtage of lekkages tijdig te detecteren en aan te pakken. Wij kunnen u hier natuurlijk bij helpen.


Hoe vaak moet schoorsteen lood vervangen worden?

De frequentie van het vervangen van lood om een schoorsteen hangt af van de omstandigheden en de staat van het lood. In het algemeen wordt aanbevolen om het lood om de 20 tot 30 jaar te laten inspecteren door een specialist. Als er sprake is van schade, slijtage of lekkages, kan het nodig zijn om het lood eerder te vervangen. Regelmatig onderhoud en inspecties kunnen problemen vroegtijdig opsporen en zo de levensduur van het lood verlengen.


Wat kost nieuw lood om schoorsteen?

De kosten voor het vervangen van lood om een schoorsteen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de moeilijkheidsgraad, het type lood en de arbeidskosten. Het is raadzaam om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf zoals Daktechniek Smit voor een nauwkeurige kostenraming. Wij kunnen de schoorsteen inspecteren, de benodigde werkzaamheden beoordelen en een offerte op maat verstrekken. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardig lood en vakmanschap om duurzame resultaten en een goede bescherming van de schoorsteen te waarborgen.


Wie kan lood om schoorsteen vervangen?

Het vervangen van lood om een schoorsteen is een specialistische taak die het beste kan worden uitgevoerd door een ervaren en deskundig bedrijf zoals Daktechniek Smit. Wij hebben expertise op het gebied van daktechniek en schoorsteenrenovatie en beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur om het lood op een professionele en veilige manier te vervangen. Door te kiezen voor een erkend bedrijf met een goede reputatie, zoals Daktechniek Smit, kunt u vertrouwen op hoogwaardige materialen, vakmanschap en een garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Neem contact met ons op voor advies, inspectie en een nauwkeurige offerte voor het vervangen van lood om uw schoorsteen.