Schoorsteen lood vervangen of repareren

 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
 • Garantie tot wel 15 jaar
 • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Schoorsteen lood vervangen

Is het lood van uw schoorsteen aan vervanging toe of kan het nog gerepareerd worden? Deze vragen horen wij vaak voorbij komen bij verschillende klanten. Het lood van de schoorsteen heeft een belangrijke functie voor uw dak. Het schoorsteen lood zorgt er namelijk voor dat het water dat naar beneden komt netjes via de pannen en de goot naar de regenwaterafvoer wordt afgevoerd.

Om terug te komen op of uw lood gerepareerd of vervangen zal moeten worden… Dit zal afhangen van, hoe goed u uw dak heeft onderhouden. Goed onderhoud voorkomt namelijk renoveren en renoveren voorkomt vernieuwen!

Dat daargelaten zijn er natuurlijk meerdere redenen waarom u, het lood van uw schoorsteen zou moeten vervangen. Om u hier een goed beeld van te geven hebben wij alles op een rijtje gezet op deze pagina. Wilt u direct actie laten ondernemen? Boek dan direct een gratis dakinspectie in, om verdere ongewenste schade aan de binnen- en buitenkant van uw dak te voorkomen.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Wanneer schoorsteen lood vervangen?

Het lood van uw schoorsteen, kan om meerderen redenen moeten worden vervangen. Wij zetten de redenen op een rijtje voor u. Het lood moet vervangen worden bij:

 • Zichtbare scheurtjes
 • Waterschade rond de schoorsteen
 • Bereiken van de maximale levensduur
 • Foutief / niet professioneel aangebracht lood

Het is belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat schade aan uw lood meerdere redenen kan hebben. Wij hebben het op deze pagina uitsluitend over het lood rond uw schoorsteen. Lood op andere plaatsen kan ook door andere oorzaken beschadigd zijn. Neem bij twijfel altijd contact op!

Aan de binnenkant van uw schoorsteen is waterschade te zien.

Waterschade kan worden veroorzaakt doordat het lood van uw schoorsteen is opgewaaid. Ook kan het zo zijn dat het lood van uw schoorsteen verouderd is en er daardoor scheurtjes in zitten. Via deze scheurtjes kan het water vervolgens naar binnen komen. De waterschade kan ook ontstaan, omdat de complete schoorsteen aan een renovatie toe is. Om dit soort schade te voorkomen adviseren wij met regelmaat (ongeveer jaarlijks maar minstens eens in de twee jaar) een dakinspectie te laten uitvoeren. Daktechniek Smit voert deze dakinspecties geheel gratis uit!

Scheurtjes zijn zichtbaar in het schoorsteen lood?

Hoe ontstaan scheurtjes in uw lood? Bij het warmer of kouder worden (buitentemperatuurswisselingen) gaat het lood van uw schoorsteen krimpen of uitzetten. Wanneer het lood krimpt en uitzet wordt elke keer hetzelfde punt belast. Aan het einde van de levensduur zal het lood dan ook als eerste op deze plekken scheuren.

Schoorsteen lood levensduur

De gemiddelde levensduur van lood rond uw schoorsteen is 30 tot 40 jaar. We spreken in deze situatie wel over een lood dikte van 20 ponds / code 20 (regulier schoorsteen lood met een dikte van 1.76 mm). Is uw huis niet een van de nieuwste woningen meer, dan is het bereiken van het einde van de levensduur een veel voorkomend verschijnsel.

Schoorsteen lood is foutief aangebracht

Het vervangen van schoorsteen lood is echt vakmanschapswerk. Het lood moet professioneel verwijderd worden en daarna opnieuw worden aangebracht. Het lood moet daarbij in de vorm van de dakpannen worden geklopt. Hier gaat het vaak mis! Wanneer u dit niet professioneel uit laat voeren, is de kans groot dat het lood verkeerd wordt aangeklopt. Dit zorgt ervoor dat het lood rond uw schoorsteen veel sneller en dus eerder gaat scheuren.

Schoorsteen lood repareren of vervangen?

In heel uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om het lood rond de schoorsteen te repareren. Hoe komt dit en waarom alleen dan? Wanneer er alleen op een klein oppervlakte scheurtjes in het lood zitten, is het mogelijk om een gedeelte te repareren. Wat we vaak doen in deze situatie is; of het gedeelte helemaal verwijderen, of we brengen een nieuw stuk lood aan, over het kapotte stuk lood heen.

Wacht niet te lang met actie ondernemen op het vervangen of repareren van uw schoorsteen lood. Dit kan namelijk zorgen voor rot, op plekken waar deze alles behalve gewenst zijn! Kom direct in contact voor een gratis dakinspectie en voorkom ongewenste schade!

Schoorsteen lood vervangen, door Daktechniek Smit

Waarom u schoorsteen lood vervangen / repareren uitbesteden aan een professionals? Het lood aanbrengen is een hele klus op zich. Het lood moet eerst voorzichtig verwijderd worden zonder schade aan uw schoorsteen te maken. Wanneer het lood verwijderd is gaan we het vervangen voor nieuw lood. Wanneer we het lood vast hebben gezet gaan we het lood kloppen. Lood moet standaard in de vorm van de dakpannen worden geklopt. Bij het kloppen van het lood is het belangrijk goed op te letten met je handelingen.

Waarschuwing! Lood scheurt heel snel, als u er niet voorzichtig mee omgaat. Het kloppen van lood is echt vakmanschap onderschat dit niet!

Het lood wordt voorzichtig in de vorm van de dakpannen geklopt. Als het lood gemonteerd is, is uw dak zeker 30 tot 40 jaar beschermd met goed onderhoud tegen waterschade. Het lood van uw dakkapel professioneel laten vervagen? Kom direct in contact voor een vrijblijvend advies op maat

Veelgestelde vragen

De levensduur van lood om een schoorsteen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het lood, de weersomstandigheden en de algemene onderhoudsstaat van de schoorsteen. Over het algemeen kan goed geïnstalleerd en regelmatig onderhouden lood om een schoorsteen tientallen jaren meegaan. Het is echter belangrijk om de staat van het lood regelmatig te laten controleren door een professioneel bedrijf  om eventuele schade, slijtage of lekkages tijdig te detecteren en aan te pakken. Wij kunnen u hier natuurlijk bij helpen.

De frequentie van het vervangen van lood om een schoorsteen hangt af van de omstandigheden en de staat van het lood. In het algemeen wordt aanbevolen om het lood om de 20 tot 30 jaar te laten inspecteren door een specialist. Als er sprake is van schade, slijtage of lekkages, kan het nodig zijn om het lood eerder te vervangen. Regelmatig onderhoud en inspecties kunnen problemen vroegtijdig opsporen en zo de levensduur van het lood verlengen.

De kosten voor het vervangen van lood om een schoorsteen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de moeilijkheidsgraad, het type lood en de arbeidskosten. Het is raadzaam om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf zoals Daktechniek Smit voor een nauwkeurige kostenraming. Wij kunnen de schoorsteen inspecteren, de benodigde werkzaamheden beoordelen en een offerte op maat verstrekken. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardig lood en vakmanschap om duurzame resultaten en een goede bescherming van de schoorsteen te waarborgen.

Het vervangen van lood om een schoorsteen is een specialistische taak die het beste kan worden uitgevoerd door een ervaren en deskundig bedrijf zoals Daktechniek Smit. Wij hebben expertise op het gebied van daktechniek en schoorsteenrenovatie en beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur om het lood op een professionele en veilige manier te vervangen. Door te kiezen voor een erkend bedrijf met een goede reputatie, zoals Daktechniek Smit, kunt u vertrouwen op hoogwaardige materialen, vakmanschap en een garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Neem contact met ons op voor advies, inspectie en een nauwkeurige offerte voor het vervangen van lood om uw schoorsteen.

Ontdek meer over de oplossingen van Daktechniek Smit

Schoorsteen onderhoud renovatie daktechniek smit

Schoorsteen renoveren

Als uw schoorsteen toe is aan renovatie, helpen wij graag met de herstelwerkzaamheden.

Lees verder
Schoorsteen renoveren onderhoud daktechniek smit

Schoorsteen repareren

Heeft uw schoorsteen schade? Wij bieden deskundige schoorsteen reparaties.

Lees verder
Schoorsteen onderhoud Daktechniek Smit

Schoorsteen verwijderen

Moet uw schoorsteen verwijderd worden? Wij zorgen voor een veilige verwijdering.

Lees verder

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Schoorsteen lood vervangen

 • Professionele dakdekker
 • Gratis dakinspectie
 • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
 • Foto's van huidige situatie op het dak
 • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
 • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520