Daktechniek Smit is uw schoorsteen specialist. 24/7 bereikbaar

Schoorsteen specialist

Hulp nodig met uw schoorsteen? Ontdek alle informatie omtrent schoorstenen. Heeft u vragen of hulp nodig? Daktechniek Smit staat 24 uur per dag voor u klaar!

Gecertificeerde dakdekker
24/7 Support

Voor calamiteiten 24/7 bereikbaar en binnen 2 uur op locatie!

24/7 bereikbaar voor calamiteiten met uw dak. Wij zijn binnen 2 uur inzetbaar door heel Nederland voor noodreparaties aan uw dak.

8 Jaar kennis

Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder één dak!

Met meer dan 9 jaar vakmanschap is geen enkele uitdaging te groot! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in daktechniek.

Op al onze leveringen en diensten garantie tot wel 15 Jaar !

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en geven garantie tot wel 15 jaar! Op al onze diensten en leveringen.

Daktechniek Smit: uw schoorsteen specialist

Een schoorsteen is een essentieel onderdeel van ieder soort gebouw dat verwarmingssystemen met een rookafvoer gebruikt, zoals haarden en houtkachels. Iedere schoorsteen dient goed onderhouden te worden.

Het zorgt namelijk voor het veilig afvoeren van rook, verbrandingsgassen en andere dampen. Om ervoor te zorgen dat een schoorsteen goed functioneert en voldoet aan alle veiligheidsnormen is het zeker aan te raden om een specialist in te schakelen. Wij leggen u uit waarom!

Wat doet een schoorsteen specialist?

Wat doet een schoorsteenspecialist precies? Dat zetten we hier voor u op een rijtje. Want een goed functionerende schoorsteen draagt bij aan de energie-efficiëntie van uw verwarmingssysteem. Als de schoorsteen verstopt is of beschadigd is, kan dit leiden tot een verminderde trek, waardoor de rook niet goed wordt afgevoerd. Dit kan op zijn beurt resulteren in een inefficiënte verbranding en een hoger energieverbruik.

Wij als schoorsteen specialist kunnen ervoor zorgen dat de schoorsteen vrij is van obstructies en dat de trek optimaal is, waardoor uw verwarmingssysteem efficiënter werkt en u geld bespaart op energiekosten.

Schoorsteen onderhoud

Regelmatig schoorsteenonderhoud en inspectie is van essentieel belang voor het voorkomen van problemen. Onderhoud nodig? Uw schoorsteen specialist staat paraat. Wij kunnen periodiek onderhoud uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het reinigen van de algehele conditie van de schoorsteen. En wanneer nodig kunnen wij de schoorsteen vegen.

Gratis schoorsteeninspectie

Ook inspecteren wij schoorstenen, zo kijken we of de schoorsteen poreus geworden is, of het cement los zit in de voegen, en controleren we op scheuren, verstoppingen of andere mogelijke problemen te ontdekken. Door problemen vroegtijdig aan te pakken verkleint u het risico op extra kosten enorm. Neem vandaag nog telefonisch contact op voor een gratis dakinspectie.

Schoorsteen renovatie of reparatie

Een schoorsteenrenovatie of reparatie kan nodig zijn van tijd tot tijd. Al helemaal bij oude schoorstenen. Het kan zijn dat er sprake is van een schoorsteen lekkage, dat er een nieuwe schoorsteenkap nodig is of dat het tijd is om het rookkanaal te renoveren. Welke oplossing u ook nodig heeft. Wij zorgen voor een passende oplossing. Wij staan paraat voor zowel bedrijven als particulieren!

Schoorsteen metselen

Wilt u uw schoorsteen vakkundig vernieuwen? Wij kunnen uw schoorsteen metselen en voorzien van nieuw voegwerk. Wij helpen al onze klanten op maat. Wij kijken per klant wat er nodig is, en hieruit maken we samen met u een plan op.

Vogelnesten verwijderen

Een vogelnest verwijderen is soms ook nodig. Een vogelnest in de schoorsteen belemmert het functioneren ervan. Wij helpen dit probleem graag. Het is de bedoeling dat u bij een probleem als dit zo snel mogelijk contact opneemt. Dit is namelijk een kritieke situatie die direct actie vereist.

Onderneem direct actie

Wanneer vogels in schouwen een nest bouwen dan kan dit extreem gevaarlijk zijn. De rookkanalen kunnen verstopt raken, wat tot koolmonoxidevergiftiging kan leiden. Maar dit is nog niet alles. Het nestmateriaal kan gemakkelijk vlam vatten en dit vormt zo brandgevaar. Ontdek alles over vogelwering op het dak.

Nieuwe schoorsteen aanleggen

Wanneer een schoorsteen lange tijd niet goed wordt onderhouden, dan kan het naar verloop van tijd zelfs zijn dat het aanleggen van een nieuwe schoorsteen noodzakelijk is. Dit kunt u het beste voorkomen door een specialist in te schakelen die u helpt met het onderhoud. Wij inspecteren uw schoorsteen en zoeken een geschikte oplossing voor alle mogelijke problemen die wij ontdekken. Van een schoorsteen verwijderen tot het aanleggen van een nieuwe schoorsteen.

Daktechniek smit

Waarborg uw veiligheid

Een van de belangrijkste redenen om een schoorsteen specialist in te schakelen, is het waarborgen van de veiligheid. Schoorstenen kunnen door de jaren heen verstopt raken door roet, vogelnesten, bladeren en andere materialen. Dit kan leiden tot een verminderde luchtcirculatie, het risico op verstikkingsgevaar en zelfs schoorsteenbranden vergroten. Wij als schoorsteen specialist kunnen de schoorsteen grondig reinigen en inspecteren om eventuele blokkades te verwijderen en potentiële veiligheidsrisico's te verkleinen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op. Wij zijn er als schoorsteenveger, maar wij kunnen ook repareren en renovatie uitvoeren. Dit kunnen wij voor zowel pannendaken als platte daken. Daarnaast zijn wij er ook voor dakreparatie of de aanleg van nieuwe dakbedekking. Dus wilt u uw huis voorzien van nieuwe dakpannen? Ook dat is bij ons mogelijk!

Meer schoorsteen specialist diensten

Schoorsteen impregneren

Verleng de levensduur van uw schoorsteen door deze te impregneren

Schoorsteen lekkage

Last van een lekkende schoorsteen? Wij helpen u graag verder.

Schoorsteen voegen

Een goede verzorging zorgt voor een optimaal werkende schoorsteen