Schoorsteen verwijderen | Oude schoorsteen verwijderen en afdekken -->

Schoorsteen verwijderen

Schoorsteen professioneel laten weghalen en dichtmaken

24/7 Support

Voor calamiteiten 24/7 bereikbaar en binnen 2 uur op locatie!

24/7 bereikbaar voor calamiteiten met uw dak. Wij zijn binnen 2 uur inzetbaar door heel Nederland voor noodreparaties aan uw dak.

8 Jaar kennis

Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder één dak!

Met meer dan 9 jaar vakmanschap is geen enkele uitdaging te groot! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in daktechniek.

Op al onze leveringen en diensten garantie tot wel 15 Jaar !

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en geven garantie tot wel 15 jaar! Op al onze diensten en leveringen.
Schoorsteen weghalen en dicht maken
Schoorsteen verwijderen en afdekken

Schoorsteen verwijderen

De houtkachel, de deur uitgedaan? De openhaard verwijdert? Dan wil je, je schoorsteen vast ook verwijderen. Zodra deze zijn functie verliest, ben je hem waarschijnlijk liever kwijt dan rijk.

Wanneer u, uw schoorsteen wil laten verwijderen is het van belang om dit door een professioneel bedrijf, uit te laten voeren. Wij hebben namelijk kennis, van de wijze waarop het slopen van de schoorsteen plaats moet vinden.

Buiten het sloopwerk om zitten er namelijk ook diverse risico's aan het verwijderen van een schoorsteen verbonden. De twee meest voorkomende risico's bij het verwijderen van de schoorsteen zijn hieronder omschreven. 

schoorsteen verwijderen helle dak
Schoorsteen professioneel verwijderen schuin dak

Schoorsteen zelf weghalen of laten weghalen?

Risico 1 schoorsteen verwijderen dak. 

De schoorsteen kan zich op meerdere locaties op het dak bevinden. De hoogte is afhankelijk van de plaats waar de schoorsteen zich op het dak bevind. Bevind deze zich op het platte dak van uw woning of juist op het schuine deel richting de nok.

Al met al ontstaat er al snel een gevaarlijke situatie. Een krappe werkruimte waar u, met gereedschap op grote hoogte werkzaamheden moet uitvoeren. Een misstap is zo gemaakt. U zou onherstelbare schade op kunnen lopen, wanneer er hierbij iets misgaat.

Risico 2 schoorsteen verwijderen dak. 

Wanneer je de schoorsteen niet vakkundig laat verwijderen en hier ondanks de hoogte toch zelf mee aan de slag gaat, loopt u het risico op het veroorzaken van lekkages. Het op de juist manier dichten van het ontstane gat in je dak is namelijk een vak apart.

Wanneer je dit onjuist afdicht zal het na de eerste regenbui, of degene daarna het starten met lekken. Wanneer het water met bakken tegelijk naar binnen komt, lijkt dit het ergste. Maar het is eigenlijk nog erger wanneer het beetje, bij beetje naar binnen sijpelt. Zo ontstaat er namelijk zonder dat u het door heeft houtrot en er zullen zich ongemerkt diverse schimmels ontwikkelen. Dit kan tegen de tijd dat u het opmerkt waarschijnlijk al leiden tot het noodzakelijk vervangen van het gehele dakbeschot!

Wij verwijderen je schoorsteen vakkundig en maken het dak uiterst zorgvuldig weer waterdicht  Op al onze werkzaamheden geven wij garantie, tot wel 15 jaar!

Zorgeloos, vakkundig uw schoorsteen laten verwijderen en met een gerust hart jarenlang, je geen zorgen hoeven maken over lekkages of rot?

Neem direct vrijblijvend contact op!

Schoorsteen verwijderen

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Wij vinden betrouwbaarheid belangrijk, daarom overleggen we eerst wat er moet gebeuren.
  • Foto's van huidige situatie op het dak.
  • Gratis! professioneel advies


Veelgestelde vragen

Is het duur om een schoorsteen te verwijderen?

Het verwijderen van een schoorsteen kan kosten met zich meebrengen, maar de exacte prijs hangt af van verschillende factoren. Denk aan de grootte van de schoorsteen: een grotere schoorsteen kan meer tijd en arbeid vergen voor verwijdering. Denk ook aan de locatie, de materialen en de nieuwe dakbedekking. Na verwijdering moet het dak opnieuw worden afgedicht, wat extra kosten met zich meebrengt. Als expert zorgen we voor transparante prijzen en bieden we graag een nauwkeurige offerte op maat aan. Ons ervaren team van vakmensen gaat efficiënt te werk en streeft naar een kosteneffectieve oplossing die past binnen uw budget. Met onze deskundigheid en focus op klanttevredenheid kunt u vertrouwen op een professioneel uitgevoerd project. We denken met u mee en streven ernaar om een resultaat te leveren dat uw woning of bedrijfspand verbetert en de waarde ervan verhoogt.

Kan ik zelf een schoorsteen verwijderen?

Hoewel het mogelijk is om zelf een schoorsteen te verwijderen, is het geen eenvoudige klus en brengt het risico's met zich mee. Onjuiste verwijdering kan leiden tot schade aan het dak en de structuur van het huis. Als u deze ervaring niet heeft, is het ten zeerste afgeraden om zelf een schoorsteen te verwijderen. Wij raden altijd aan om een ervaren en gecertificeerd bedrijf zoals het onze in te schakelen om de schoorsteen op een veilige en efficiënte manier te verwijderen. Onze vakmensen hebben de expertise en het juiste gereedschap om het proces vakkundig uit te voeren en onnodige risico's te vermijden.

Kan een schoorsteen zomaar verwijderd worden?

Het verwijderen van een schoorsteen vereist zorgvuldige planning en kennis van de bouwvoorschriften en -normen. In sommige gevallen kan een schoorsteen zonder problemen worden verwijderd, maar het kan ook zijn dat er bouwkundige aanpassingen nodig zijn om de structurele integriteit van het gebouw te waarborgen. Ook kan het zijn dat er een bepaalde vergunning nodig is. Ons team van experts voert een grondige inspectie uit om de mogelijkheden te beoordelen en een veilig verwijderingsplan op te stellen. Wij zorgen ervoor dat de verwijdering voldoet aan alle vereisten en dat het resultaat veilig en duurzaam is. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom zou ik mijn schoorsteen verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een schoorsteen te verwijderen. Sommige huiseigenaren kiezen ervoor om de schoorsteen te verwijderen omdat ze geen open haard of kachel meer gebruiken, en het onderhoud van de schoorsteen overbodig wordt. In sommige gevallen kan de schoorsteen structurele problemen veroorzaken of in de weg staan van andere bouwplannen, zoals een dakrenovatie of uitbreiding. Anderen willen mogelijk meer ruimte in de woning creëren of de esthetiek van het gebouw verbeteren. Onze experts kunnen u adviseren over de beste keuze voor uw specifieke situatie en behoeften. Wij streven naar een oplossing die bijdraagt aan het verbeteren van het woongenot en de waarde van de woning.

Heb ik een vergunning nodig om de schoorsteen te verwijderen?

In sommige gevallen is een vergunning vereist voor het verwijderen van een schoorsteen, vooral als het gebouw beschermd of monumentaal is. Wij zorgen ervoor dat onze klanten goed geïnformeerd zijn over de vergunningseisen en nemen graag de vergunningsaanvraag procedure uit handen. Ons team heeft ruime ervaring met vergunningsprocedures en zal ervoor zorgen dat alle benodigde documentatie correct wordt ingediend. Wij zorgen ervoor dat het verwijderen van de schoorsteen volledig in overeenstemming is met de geldende regelgeving en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over mogelijke juridische problemen.

Hoe wordt een schoorsteen professioneel en veilig verwijderd?

Het verwijderen van een schoorsteen vereist zorgvuldige planning en veiligheidsmaatregelen. Onze vakmensen maken gebruik van specifieke technieken en materialen om ervoor te zorgen dat het verwijderingsproces veilig en efficiënt verloopt. We zorgen ervoor dat er geen schade aan het dak, de gevel of de binnenkant van het huis ontstaat tijdens de verwijdering. Veiligheid is onze hoogste prioriteit, en we volgen strikte protocollen om risico's tot een minimum te beperken. Door ons te kiezen als uw partner voor het verwijderen van een schoorsteen, kunt u rekenen op een professionele en probleemloze uitvoering van het project. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden vanaf het begin tot het einde van het verwijderingsproces en zorgt ervoor dat het resultaat voldoet aan alle vereisten en uw verwachtingen overtreft.