Schoorsteen voegen

 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
 • Garantie tot wel 15 jaar
 • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Schoorsteen voegen

Schoorsteen voegen? Een goede verzorging van uw schoorsteen is essentieel voor de veiligheid en duurzaamheid van uw woning. Helaas vergeten veel eigenaren deze taak, waardoor ze te maken krijgen met problemen zoals waterlekkages, vervorming en brandgevaar. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om uw schoorsteen professioneel te laten voegen.

Onze vakkundige dakdekkers hebben jarenlange ervaring en gebruiken alleen de beste materialen om uw schoorsteen weer in topconditie te brengen. Wij nemen uw schoorsteen grondig onder de loep en vervullen eventuele oneffenheden voordat we aan de slag gaan met het voegen zelf. Hierdoor kunt u zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en een schoorsteen die jarenlang meegaat.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Voordelen schoorsteen laten voegen door Daktechniek Smit

 • Snelle en efficiënte service: Wij begrijpen dat u uw tijd en geld waardevol wilt besteden. Daarom werken wij snel en efficiënt en houden we u op de hoogte van de vorderingen van het werk.
 • Hoge kwaliteit en duurzaamheid: Onze medewerkers gebruiken alleen de beste materialen en voegen uw schoorsteen zorgvuldig en professioneel. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van een schoorsteen in topconditie.
 • Deskundig advies: Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u gerust uw schoorsteen aan ons toevertrouwen.

Bent u klaar om uw schoorsteen in topconditie te brengen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Onze medewerkers staan u graag te woord en kunnen u helpen met al uw vragen en wensen.

Schoorsteen voegen: zelf doen of uitbesteden?

Daktechniek Smit is gespecialiseerd in complete schoorsteen renovaties. Wil u zeker zijn van het maximale resultaat? Neem direct contact op met een van onze professionals! Schoorsteen voegen is een belangrijke taak voor elke eigenaar van een woning met een schoorsteen. Het houdt uw schoorsteen in goede staat en voorkomt problemen zoals waterlekkages, vervorming en brandgevaar. Wilt u zelf uw schoorsteen voegen? Houd dan rekening met de volgende stappen.

Stap 1: Inspectie

Voordat u begint met voegen, is het belangrijk om uw schoorsteen te inspecteren op eventuele problemen. Kijk naar de buitenkant van de schoorsteen en let op tekenen van scheuren, barsten of ontbrekend metselwerk. Controleer ook op water- of roetlekkages, dit kunt u doen door de binnenkant van uw schoorsteen te inspecteren. Als u problemen ontdekt, is het belangrijk om deze op te lossen voordat u verder gaat met voegen.

Stap 2: Reiniging

Voordat u kunt beginnen met voegen, moet u uw schoorsteen grondig reinigen. Dit betekent het verwijderen van stof, roet en andere vuil van de muren en randen. U kunt dit doen met een stijve borstel en een sopje, of met een hoge drukreiniger. Zorg ervoor dat u de schoorsteen grondig reinigt voordat u verder gaat, anders kan het voegmengsel niet goed hechten.

Stap 3: Vullen van oneffenheden

Na het reinigen van uw schoorsteen, is het tijd om eventuele oneffenheden op te vullen. Dit kan nodig zijn als er scheuren of barsten zijn in de muren of randen van de schoorsteen. Gebruik hiervoor speciaal voegsel en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig. Laat het voegsel volledig drogen voordat u verder gaat met voegen.

Stap 4: Voegen

Nu is het tijd om uw schoorsteen te voegen. U kunt speciaal schoorsteenvoegsel gebruiken, of een mengsel van zand, cement en water. Breng het voegmengsel aan met een stijve borstel of voegspijker en werk het grondig in de voegen. Zorg ervoor dat u alle gaten en scheuren opvult en dat het voegmengsel vlak is met de omliggende oppervlakken. Laat het voegmengsel vervolgens 24 tot 48 uur drogen.

Stap 5: Reiniging na het voegen

Nadat het voegmengsel is gedroogd, kunt u de schoorsteen verder reinigen om overtollig voegsel te verwijderen. Gebruik hiervoor een stoffertje, zo voorkomt u dat de voegen aangetast worden.

Veelgestelde vragen

Het zelf voegen van een schoorsteen wordt over het algemeen afgeraden, tenzij u ervaring heeft in metselwerk en voegwerk. Het vereist specifieke kennis en vaardigheden om een schoorsteen op de juiste manier te voegen. Het is belangrijk om te beseffen dat de schoorsteen een essentieel onderdeel van het huis is en het verkeerd voegen ervan kan leiden tot structurele problemen, vochtproblemen en lekkages. Een professionele vakman heeft de expertise om de juiste technieken en materialen toe te passen, zodat de schoorsteen duurzaam en veilig blijft. Daarnaast beschikt een professional over het benodigde gereedschap en kan hij eventuele andere problemen met de schoorsteen opsporen en aanpakken

De kosten voor het voegen van een schoorsteen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. De omvang van de schoorsteen, de staat van het voegwerk, de bereikbaarheid en de regio waarin je woont, kunnen allemaal van invloed zijn op de kosten. Gemiddeld liggen de kosten voor het voegen van een schoorsteen tussen de €500 en €1.250, maar dit is slechts een indicatie. Het is raadzaam om een offerte op te vragen bij Daktechniek Smit om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen. Let er ook op dat de kosten kunnen variëren als er extra reparaties of herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen nodig zijn.

Het voegen van een schoorsteen houdt in dat de oude voegen worden verwijderd en vervangen door nieuwe voegen. Eerst worden de oude voegen uitgehakt met behulp van gereedschap zoals een voegbeitel. Vervolgens wordt de schoorsteen gereinigd om een goede hechting van de nieuwe voegen te bevorderen. Het nieuwe voegmengsel wordt zorgvuldig aangebracht met een voegspijker of voegijzer. Na het aanbrengen van de voegen wordt het overtollige voegmateriaal verwijderd en wordt de schoorsteen gladgestreken voor een nette afwerking.

Hoewel het opnieuw voegen van een schoorsteen helpt bij het verbeteren van de waterdichtheid, garandeert dit niet altijd een volledig waterdichte schoorsteen. Het voegwerk speelt een belangrijke rol bij het beperken van vochtinfiltratie, maar er kunnen andere factoren zijn die bijdragen aan lekkages, zoals scheuren in het metselwerk of beschadigde loodslabben. Het is belangrijk om de algehele conditie van de schoorsteen te controleren en eventuele andere problemen aan te pakken om een optimale waterdichtheid te bereiken. Het is raadzaam om een professionele inspectie uit te laten voeren om eventuele andere bronnen van waterlekkage te identificeren en aan te pakken.

De frequentie waarmee een schoorsteen opnieuw gevoegd moet worden, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen wordt aanbevolen om de schoorsteen om de 20 tot 30 jaar opnieuw te voegen. Dit kan echter verschillen op basis van de mate van blootstelling aan weersinvloeden, de kwaliteit van het voegwerk en eventuele schade aan de schoorsteen. Het regelmatig controleren van de voegen op slijtage, scheuren of loslaten is belangrijk. Als er tekenen van verslechtering zijn, zoals afbrokkelende voegen of vochtproblemen, kan het nodig zijn om de schoorsteen eerder opnieuw te voegen.

Ontdek meer over de oplossingen van Daktechniek Smit

Schoorsteen onderhoud renovatie daktechniek smit

Schoorsteen renoveren

Als uw schoorsteen toe is aan renovatie, helpen wij graag met de herstelwerkzaamheden.

Lees verder
Schoorsteen renoveren onderhoud daktechniek smit

Schoorsteen repareren

Heeft uw schoorsteen schade? Wij bieden deskundige schoorsteen reparaties.

Lees verder
Schoorsteen onderhoud Daktechniek Smit

Schoorsteen onderhoud

Als uw schoorsteen onderhoud nodig heeft, staan wij klaar voor de werkzaamheden.

Lees verder

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Schoorsteen voegen

 • Professionele dakdekker
 • Gratis dakinspectie
 • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
 • Foto's van huidige situatie op het dak
 • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
 • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520