Schoorsteeninspectie

  • Wij rekenen geen voorrijkosten
  • Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte
  • Garantie tot wel 15 jaar
  • Meer dan 9 jaar ervaring als vakman onder 1 dak
Neem contact op085 060 3520

gecertificeerd dakdekker      

Is een schoorsteeninspectie laten uitvoeren echt nodig?

Er vinden in Nederland jaarlijks rond de 2000 schoorsteenbranden plaats. De oorzaak van deze branden is vaak achterstallig onderhoud van de schoorsteen. De meeste problemen met een schoorsteen kunnen worden voorkomen door deze regelmatig te laten inspecteren en te reinigen. En dat kunt u het beste doen bij Daktechniek Smit!

Waarom is schoorsteeninspectie nodig?

Het inspecteren en vegen van de schoorsteen is extreem belangrijk en heeft daarnaast ook nog eens een hoop voordelen. Allereerst, een schoorsteen laten inspecteren maakt het mogelijk in kaart te brengen wat de staat is van uw schoorsteen. Dit kan op de traditionele manier worden gedaan met een visuele inspectie, maar dit kan bijvoorbeeld ook met een schoorsteen camera inspectie. Hierdoor wordt het duidelijk of de schoorsteen goed onderhouden is, of dat het bijvoorbeeld nodig is dat u de schoorsteen laat vegen of dat de regenkap moet worden vervangen.

Verbeterde veiligheid voor u, en uw omgeving

Een ander groot voordeel is dat een gekuiste schoorsteen bijdraagt aan uw eigen veiligheid, en die van uw omgeving. Als een schoorsteen regelmatig geïnspecteerd wordt, dan vliegt deze niet zomaar in brand. Om deze reden geven wij dan ook aan dat u minstens eens per jaar uw schoorsteen laat inspecteren.

Gratis dakinspectie085 060 3520

Schoorsteen inspecteren: complexer dan u mogelijk denkt

Een schoorsteen zit een stuk complexer in elkaar dan u mogelijk verwacht. Wanneer een schoorsteen slecht onderhouden wordt dan kunnen er namelijk ineens tal van problemen ontstaan die gevaarlijk zijn voor uzelf en uw omgeving.

Daarom is het noodzaak dat regelmatig de schoorsteen geïnspecteerd wordt, om onnodige gevaarlijke situaties te voorkomen. Een schone schoorsteen stoot namelijk minder fijnstof en schadelijke rook uit. Uw schoorsteen laten vegen is daarom niet alleen essentieel voor de veiligheid. Het is ook nog eens milieuvriendelijk.

Als u last heeft van een slecht trekkende schoorsteen, dan kan dat zijn omdat het afvoerkanaal te koud is. Om een goede rookafvoer te garanderen moet het rookkanaal warmer dan de buitenlucht zijn. Door uw schoorsteen goed te onderhouden, kunt u ook besparen op de energierekening.

Een schoorsteen die regelmatig geïnspecteerd en geveegd wordt, werkt namelijk een stuk efficiënter dan een schoorsteen die niet goed wordt onderhouden.

Schoorsteen inspectie: Controleren van kleine zaken heeft een grote impact

Een schoorsteen inspecteren lijkt vaak een simpele zaak, maar het controleren van de kleine zaken in de schoorsteen heeft vaak een enorme impact. Ook simpele ingrepen zoals de schoorsteen vegen kunnen een grote impact hebben.

Veel mensen denken dat dit soort dingen niet jaarlijks nodig zijn. Maar niets is minder waar. Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Laat uw schoorsteen eens of tweemaal per jaar inspecteren

Om in de koude winterperiode verantwoord te kunnen stoken wordt het altijd aangeraden om in de nazomer de schoorsteen te laten inspecteren en te vegen. Wanneer u het hele jaar lang gebruikmaakt van uw kachel, dan is het aan te raden om dit minstens tweemaal per jaar te doen.

Schoorsteen inspectie door Daktechniek Smit

Veilig en verantwoord stoken in de winter? Dan is het belangrijk dat u de schoorsteen goed houdt. De kans op een schoorsteenbrand is een stuk kleiner als de schoorsteen goed wordt onderhouden. Wij begrijpen ook dat wanneer een schoorsteen geveegd moet worden u dit liever niet zelf doet. Daarom staan de specialisten van Daktechniek Smit voor u klaar.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Zoals we eerder al kort benoemden kan een schoorsteeninspectie op twee verschillende manieren worden uitgevoerd. Dat kan gedaan worden door een visuele inspectie, of een camera-inspectie.

Een visuele schoorsteen inspectie

Bij een visuele inspectie zal een schoorsteenveger met een lamp naar het rookkanaal kijken. Hierbij beoordeelt de veger met het blote oog of er sprake is van problematische roetaanslag. Hierna kan er geveegd gaan worden.

Een camera schoorsteen inspectie

Wanneer een schoorsteenveger niet in het rookkanaal kan kijken, dan is een visuele inspectie niet mogelijk. Dan zal de schoorsteenveger besluiten om een camera inspectie te doen. De schoorsteeninspectie wordt dan gedaan door met een kleine camera het rookkanaal te begeleiden zodat de schoorsteenveger op die manier de staat van het rookkanaal kan vaststellen.

Schoorsteen inspecteren met een camera

Door jaarlijks een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren kunnen eventuele problemen tijdig worden gesignaleerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn beginnende scheuren of breuken in het rookkanaal. Dat kan ervoor zorgen dat de rook blijft hangen door de aanvoer van koude lucht. Dat kan uiteindelijk weer leiden tot gevaarlijke opstoppingen.

Wat is de staat van uw rookkanaal?

Tijdens een schoorsteeninspectie middels een camera wordt de staat van het rookkanaal goed in kaart gebracht. Er wordt goed gekeken naar de mate van roetaanslag en ook naar de staat van verslepingen binnen het rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers zijn daarnaast ook prima in staat om de doorsnede van het rookkanaal te beoordelen en of de aansluiting hiervan geschikt is.

Wilt u de staat van het rookkanaal laten beoordelen door een ervaren schoorsteenexpert met een camera inspectie? Neem dan gerust contact op met Daktechniek Smit.

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 5 / 5 op Google en Trustpilot


“Nieuw pannendak laten leggen door Daktechniek Smit. Kundig advies gekregen van Welsey! Bedankt voor de service!”


Chris van den Heuvel


“Enorm blij om te zeggen dat de lekkage verholpen is. Lood netjes vervangen, voegen weer mooi en ook de topplaat ziet er strak uit!”


E. Terpstra


“Direct professionele reactie. Heel erg tevreden over de snelheid, service en vriendelijkheid van het bedrijf!”


Rowan Horsten


“Wij zijn super goed geholpen door de heren van Daktechniek Smit. Netjes gewerkt en alles is vakkundig opgeruimd.”


Peter Van kruijsbergen

Schoorsteeninspectie

  • Professionele dakdekker
  • Gratis dakinspectie
  • Betrouwbaar: We overleggen eerst wat er moet gebeuren
  • Foto's van huidige situatie op het dak
  • Dakpannen in alle soorten, maten, kleuren en vormen leverbaar
  • Gratis! professioneel advies
Gratis dakinspectie085 060 3520